Μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη έκδοση της 458 Speciale δημιούργησε η Ferrari, έπειτα από παραγγελία ενός εκλεκτού και πάμπλουτου πελάτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ονομάζεται 458 MM Speciale, έχει κατασκευαστεί σε μία και μοναδική μονάδα και διακρίνεται για τα αποκλειστικά χαρακτηριστικά της. Τον σχεδιασμό ανέλαβε το Ferrari Styling Center, με το σασί να είναι από αλουμίνιο και τους προφυλακτήρες από ανθρακονήματα. Το αμάξωμα είναι βαμμένο στο λευκό χρώμα Bianco Italia, με τις ρίγες στα χρώματα της ιταλικής σημαίας και τις ειδικά σχεδιασμένες ζάντες να τονίζουν τη διαφορετικότητά του.

Ανασχεδιασμένα είναι τα φωτιστικά σώματα και οι εμπρός κολόνες, με τις εισαγωγές αέρα και την πίσω πτέρυγα να είναι καινούργια. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν οι δερμάτινες επενδύσεις σε απόχρωση Cioccolato, οι λευκές ραφές και τα λευκά διακοσμητικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και δεν έχει επισημοποιηθεί από την ιταλική εταιρεία, λογικά τροφοδοτείται από τον V8 4.5 λίτρων ατμοσφαιρικό κινητήρα της 458 Speciale, απόδοσης 605 ίππων και 540 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε περίπου 3 δευτερόλεπτα και την τελική να αγγίζει τα 325 χλμ./ώρα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης