Η ATS είναι μια σχετικά άγνωστη στο ευρύ κοινό εταιρεία, που όμως έχει στην κατοχή της ένα από τα πιο ισχυρά super car. Το 2500 GT μπορεί να μην έχει την αίγλη μιας Ferrari ή μιας Lamborghini, αλλά διαθέτει υψηλή τεχνολογία και εξαιρετικές επιδόσεις, αντίστοιχες των μοντέλων των παραπάνω εταιρειών.

Η ιταλική εταιρεία ATS ιδρύθηκε το 1963, ωστόσο εδώ και αρκετά χρόνια είχε τεθεί εκτός λειτουργίας, λόγω οικονομικών προβλημάτων. Πρόσφατα, έκανε την εμφάνισή της και πάλι, αναβιώνοντας το πρώτο GT. Το αμάξωμα είναι από προηγμένα συνθετικά υλικά, όπως ανθρακονήματα, με τον κινητήρα 2,5 λίτρων turbo να είναι τοποθετημένος στο κέντρο. Χάρη στο χαμηλό βάρος (μόλις 900 κιλά) και τους 500 ίππους, το 2500 GT επιταχύνεται στα 0-100 σε 3,3 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων, φέρει κεραμικά φρένα με 12πίστονες δαγκάνες, με τα ελαστικά να έχουν εξελιχθεί από την Pirelli αποκλειστικά για το αυτοκίνητο. Το ATS 2500 GT θα παραχθεί σε μόλις 12 μονάδες, με την τιμή του να είναι μη ανακοινώσιμη μέχρι στιγμής.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Δείτε εδώ τις πρώτες εικόνες του νέου 2500 GT

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης