Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η γερμανική φίρμα προχώρησε στην ανανέωση του εντυπωσιακού supercar της γκάμας της και συνάμα στη δημιουργία μιας ειδικής έκδοσης με αγωνιστικά χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η GT R Pro απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να ξεχωρίζουν, να κινούνται γρήγορα και να γράφουν γύρους στις πίστες. Υιοθετεί στοιχεία από τις αγωνιστικές AMG GT3 και AMG GT4, φέρει roll cage, μπάκετ καθίσματα με ζώνες ασφαλείας τεσσάρων σημείων (AMG Performance Seats), νέα οθόνη 10,25 ιντσών, ψηφιακό πίνακα οργάνων και καινούργιο τιμόνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, εξοπλίζεται με ηλεκτρονικά ελεγχόμενες βάσεις του κινητήρα και του συστήματος μετάδοσης, coilover αναρτήσεις με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και ρυθμιζόμενες αντιστρεπτικές. Τα φρένα είναι carbon κεραμικά, ενώ από ανθρακονήματα έχουν κατασκευαστεί τα αεροδυναμικά βοηθήματα στους προφυλακτήρες, η πίσω πτέρυγα, ο διαχύτης και η οροφή.

Το σύστημα ευστάθειας AMG Dynamics διαθέτει τέσσερις ρυθμίσεις (Basic, Advanced, Pro και Master), ενώ η λειτουργία AMG Track Pace που ενσωματώνεται στο σύστημα πολυμέσων καταγράφει περισσότερα από 80 στοιχεία σε ένα σύνολο γύρων στην πίστα και με συχνότητα 10 φορές το δευτερόλεπτο, δίνοντας τη δυνατότητα στον κάτοχο της GT R Pro να αναλύσει τα δεδομένα από κάθε γύρο.

Όσο για την κίνηση, φροντίζει μία αναβαθμισμένη εκδοχή του V8 4.0 twin turbo κινητήρα απόδοσης 585 ίππων και 700 Nm ροπής. Το αυτοκίνητο επιταχύνει από στάση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε περίπου 3,5 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 320 χλμ./ώρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης