Έπειτα από την coupe έκδοση της πισωκίνητης Huracan, ήρθε η ώρα της ανοικτής έκδοσης του ιταλικού supercar. Η cabrio version του μοντέλου έκανε πρεμιέρα στο κοσμοπολίτικο Λος Άντζελες, έχοντας διαφορετική κωδική ονομασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αντίθεση με την κλειστή Huracan, αυτή δεν ονομάζεται LP580-2, αλλά Rear-wheel drive Spyder, τονίζοντας την κίνηση στους πίσω τροχούς. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει φυσικά για την υφασμάτινη οροφή, η οποία ανοίγει και κλείνει σε περίπου 17 δευτερόλεπτα με ταχύτητες έως 50 χλμ./ώρα.

Σε σχέση με την coupe εκδοχή ζυγίζει 119 κιλά περισσότερα λόγω του μηχανισμού της οροφής, ενώ έχουν γίνει αλλαγές και στην κατανομή βάρους (40-60), προς όφελος της οδικής συμπεριφοράς. Οι μηχανικοί της Lamborgini, βελτίωσαν επίσης το ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης, έκαναν νέες ρυθμίσεις στα ηλεκτρονικά και τοποθέτησαν καινούργια ελαστικά, τα οποία εξελίχθηκαν σε συνεργασία με την Pirelli.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανασχεδιασμένοι είναι οι προφυλακτήρες, οι αεραγωγοί και το κάλυμμα του κινητήρα. Το μηχανικό ατμοσφαιρικό σύνολο V10 5.2 λίτρων, αποδίδει 580 ίππους και 540 Nm ροπής, με την κίνηση να μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη Lamborghini Doppia Frizione.

Οι επιδόσεις είναι «εκρηκτικές», με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 3,6 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 320 χλμ./ώρα. Η νέα Lamborgnini θα λανσαριστεί στις αγορές στις αρχές του επόμενου έτους, με την τιμή να είναι άγνωστη προς το παρόν.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης