Η αυτόνομη μάρκα του Volvo Group σχεδιάζει τα επόμενα βήματα όσον αφορά στα νέα οχήματα της γκάμας της, δημιουργώντας καμπίνες που είναι απόλυτα φιλικές προς το περιβάλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Polestar, Thomas Ingenlath, ένα σύγχρονο αυτοκίνητο μπορεί να χαρακτηριστεί βιώσιμο μόνο όταν ενσωματώνει καινοτόμες λύσεις που δεν επηρεάζουν το περιβάλλον. Αυτό σημαίνει ότι, εκτός από τον ηλεκτροκινητήρα, όλα τα υπόλοιπα μέρη του πρέπει να είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά.

Η καμπίνα του αμιγώς ηλεκτροκίνητου Polestar 2 αποτελεί το πρώτο βήμα. Τα επόμενα μοντέλα θα είναι τελείως «vegan», με τις επενδύσεις των καθισμάτων να είναι κατασκευασμένες από 3D ίνες που προέρχονται από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια νερού, άλλες επιφάνειες να κάνουν χρήση διχτυών ή φελλού, που προέρχονται από αλιευτικά σκάφη ή οινοποιεία, και άλλες χρήση του λιναρόσπορου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χρήση αυτών των υλικών αποτελεί πρόκληση για το τμήμα design, καθώς δεν πρέπει να επηρεαστεί καθόλου η πολυτέλεια. Σύμφωνα με τον επικεφαλής σχεδιασμού της Polestar, Maximilian Missoni, θα ακολουθήσουν μια πρωτοποριακή φιλοσοφία που θα αναδείξει ακόμα περισσότερο τον premium χαρακτήρα των μοντέλων και την υψηλή αισθητική των σαλονιών.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης