Είναι το αυτοκίνητο που ουσιαστικά ίδρυσε την κατηγορία των crossover πόλης. Έβαλε τις βάσεις για την «εκτόξευση» των πωλήσεων της Nissan και άνοιξε τον δρόμο στις υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η δεύτερη γενιά του Juke βρίσκεται ήδη στη διαδικασία της ανάπτυξης, με τους σχεδιαστές και μηχανικούς της ιαπωνικής φίρμας να εργάζονται σε φουλ ρυθμούς, καθώς η πρεμιέρα του μοντέλου έχει προγραμματιστεί για το 2017. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το νέο compact crossover διατηρεί τον ξεχωριστό αισθητικό προσανατολισμό, έχοντας ακόμα πιο αιχμηρό και σπορ προφίλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιθανότατα, βασίζεται στην νέα πλατφόρμα CMF-B, την ίδια δηλαδή με το επόμενο Micra που θα δούμε τον Οκτώβριο, με τις διαστάσεις του αμαξώματος να είναι ελαφρώς αυξημένες, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ευρυχωρία των επιβατών, κυρίως στα πίσω καθίσματα. Σημαντικά βελτιωμένο θα είναι το σαλόνι, με τους ανθρώπους της Nissan να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των υλικών, στις επιλογές εξατομίκευσης και στις high tech τεχνολογίες.

Κάτω από το καπό, θα δούμε τους γνωστούς κινητήρες 1.5 dCI και 1.6  DiG-T, ωστόσο, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρικύλινδρος 1.0 Turbo, ο οποίος θα προσφέρεται σε διάφορες εκδοχές ισχύος. Δεδομένη θεωρείται η παρουσία υβριδικής έκδοσης.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης