Κανένας συμβιβασμός στην οδήγηση. Ιδανικό για καθημερινή χρήση από τους απλούς οδηγούς και εξαιρετικό στην πίστα για όσους θέλουν να νιώσουν επαγγελματίες.

Το Focus RS επιστρέφει καλύτερο από ποτέ. Η Ford επιβεβαίωσε και επίσημα πως το hot hatch έρχεται, προκαλώντας ενθουσιασμό στους απανταχού φίλους της σπορ οδήγησης. Θα είναι για πρώτη φορά διαθέσιμο σε όλες τις μεγάλες αγορές παγκοσμίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρότι η «μπλε οβάλ» φίρμα δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες, η επίσημη πρεμιέρα θα γίνει πιθανότητα στην έκθεση του Ντιτρόιτ τον Ιανουάριο ή σε αυτή της Γενεύης, δύο μήνες αργότερα, με το λανσάρισμά του να ξεκινά στις αρχές του 2016.

Κάτω από το καπό, λογικά βρίσκεται ο νέος 2.3 Ecoboost κινητήρας, με την απόδοση να ξεπερνά τους 330 ίππους – ίσως και τους 360 – και την κίνηση να μεταφέρεται στους τροχούς μέσω μηχανικού κιβώτιου 6 σχέσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν θα επιλεχθεί ξανά η μετάδοση στον εμπρός άξονα ή ένα προηγμένο σύστημα τετρακίνησης. Βλέπετε, η Ford «κρατά κλειστά τα χαρτιά της», αν και είναι βέβαιο ότι φέρει διαφορετικό περιορισμένης ολίσθησης και ανάρτηση RevoKnuckle.

Η εξέλιξη του μοντέλου γίνεται από το νεοσύστατο τμήμα Ford Performance, το οποίο ενώνει το δυναμικό των Team RS, Ford SVT και Ford Racing. Αυτό θα αναλάβει την ανάπτυξη και των υπολοίπων 11 αυτοκινήτων επιδόσεων που θα δούμε έως το 2020, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης