Νέα τροπή λαμβάνει η κόντρα μεταξύ του VW Group και του ισχυρού άνδρα των Fiat και Chrysler. Ο γερμανικός όμιλος χαρακτηρίζει ακατάλληλο και ζητά την παραίτηση του Sergio Marchionne από την προεδρία της Ομοσπονδίας Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου (ACEA), προκαλώντας μεγαλύτερες εντάσεις στο χώρο των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Marchionne και VW, βρίσκονται σε διαμάχη εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο τους τελευταίους μήνες ή κόντρα τους, έχει ξεπεράσει τα όρια. Οι Γερμανοί απειλούν με αποχώρηση από την ACEA αν δεν παραιτηθεί ο 60χρονος Ιταλός από την προεδρία, με το μεγάλο αφεντικό των Fiat και Chrysler να επικρίνει την VW για την πολιτική που ακολουθεί στις αγορές, εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία απειλείται με διάσπαση και πρέπει να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατό, ωστόσο πολύ δύσκολα κάποια από τις δύο πλευρές θα βάλει πρώτη «νερό στο κρασί της». Σε αυτό το χώρο, κινούνται δισεκατομμύρια και ο καθένας επιθυμεί να έχει το πάνω χέρι. Οι Γερμανοί έχουν έναν από τους πιο δυνατούς ομίλους παγκοσμίως με 11 συνολικά φίρμες και είναι λογικό να θέλουν την προεδρία, ωστόσο ο Marchionne είναι πανίσχυρος και πολύ δύσκολα θα πέσει αμαχητί. Ο «πόλεμος» των δύο πλευρών συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης