Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία είναι βέβαιο πως το γνωρίζουν, καθώς μεγάλωσαν μαζί του. Αυτοί που γεννήθηκαν μετά το 1990 ίσως να έχουν ακούσει κάτι. Ο KITT, ένα ειδικά διαμορφωμένο Pontiac Firebird Trans Am, πρωταγωνίστησε σε μια από τις πιο επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές της δεκαετίας του ‘80.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποιος άνθρωπος άνω των 40 μπορεί να ξεχάσει τον Michael Night και τον ΚΙΤΤ

Η σειρά είχε τίτλο «Ιππότης της ασφάλτου» ή «Knight Rider» και πρωταγωνιστής ήταν ο Michael Knight, τον οποίο ενσάρκωνε ο David Hasselhoff.

Ο KITT ήταν το πιο εξελιγμένο όχημα της εποχής του. Εξοπλιζόταν με σύστημα αυτόνομης οδήγησης και αυτόματο φρενάρισμα, έφερε ψηφιακές οθόνες, λάμβανε φωνητικές εντολές και είχε αλεξίσφαιρο αμάξωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτό το όχημα, έγινε παγκοσμίως γνωστός ο Αμερικανός ηθοποιός. Ο Michael Knight πολεμούσε το «κακό» στις γειτονιές της Καλιφόρνια, έχοντας ως πιστό φίλο και συνεργάτη τον KITT.

Όταν ολοκληρώθηκε η σειρά, το αυθεντικό αυτοκίνητο πέρασε στα χέρια του David Hasselhoff. O 69χρονος ηθοποιός, πρόσφατα, ξεκίνησε μια ιδιωτική δημοπρασία, βγάζοντας στο «σφυρί» προσωπικά του αντικείμενα. Μεταξύ αυτών είναι και η περίφημη μαύρη Pontiac.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, ο KITT θα πωλούνταν μεταξύ 175.000 και 300.000 δολαρίων. Ήδη, όμως, οι προσφορές έχουν φθάσει τα 975.000$ και η τιμή ανεβαίνει συνεχώς.

Μέχρι τις 23 Ιανουαρίου, όταν θα ολοκληρωθεί η δημοπρασία, αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ το 1 εκατομμύριο, καθώς πολλοί συλλέκτες θέλουν να τον κάνουν δικό τους. Μάλιστα αυτός που θα προσφέρει τα περισσότερα χρήματα και θα αποκτήσει τον KITT θα παραλάβει τα κλειδιά από τον ίδιο τον Hasselhoff.

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε πως το αυτοκίνητο παραμένει σε εξαιρετική κατάσταση και είναι πλήρως λειτουργικό.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης