Πωλείται πινακίδα για 13,7 εκατομμύρια ευρώ!

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Απριλίου 2018, 12:51
Πωλείται πινακίδα για 13,7 εκατομμύρια ευρώ!

Η μόδα με τις εξατομικευμένες πινακίδες κυκλοφορίας δεν είναι κάτι νέο σε χώρες όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Αγγλία. Οι πάμπλουτοι συλλέκτες προσφέρουν «γη και ύδωρ» για να τις αποκτήσουν και να ικανοποιήσουν την ματαιοδοξία τους.

Η πιο ακριβή πινακίδα του κόσμου κυκλοφορεί στο Άμπου Ντάμπι, φέρει τον αριθμό «1» και ανήκει στον Saeed Abdul Ghafour Khourim. Για να την αποκτήσει, ο ζάμπλουτους σεΐχης και επιχειρηματίας είχε δώσει πριν λίγα χρόνια το εξωπραγματικό ποσό των 11,4 εκατομμύριων ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης της σχεδιαστικής εταιρείας Kahn Design, Afzal Kahn, ο οποίος κατοικεί μόνιμα στο Λονδίνο και διαθέτει ορισμένα από τα καλύτερα τετράτροχα που κυκλοφορούν στους δρόμους, θέλει να πουλήσει την πινακίδα του ακόμη ακριβότερα, ζητώντας 12 εκατ. λίρες, δηλαδή κάτι παραπάνω από 13.730.000 ευρώ.

Ο πολυεκατομμυριούχος Βρετανός πακιστανικής καταγωγής, διαθέτει την συλλεκτική «F1». Την είχε αποκτήσει το 2008 έναντι 524.000 ευρώ και την χρησιμοποιεί σε διάφορα μοντέλα που κοσμούν το γκαράζ του. Το 2014, κάποιος του έκανε πρόταση 6 εκατομμυρίων λιρών για να εξαγοράσει τη συγκεκριμένη πινακίδα, αλλά ο Kahn αρνήθηκε. Φέτος, αποφάσισε να την βγάλει σε δημοπρασία, τινάζοντας την μπάνκα στον αέρα!

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Απριλίου 2018, 12:51