Η γερμανική εταιρεία παρουσίασε την plug-in hybrid έκδοση του μεγάλου πολυτελούς sedan, ανακοινώνοντας όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υβριδική, επαναφορτιζόμενη εκδοχή της νέας Panamera φέρει την ονομασία 4 E-Hybrid. Συνδυάζει τον V6 2,9 biturbo βενζινοκινητήρα και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με τη συνολική απόδοση να αγγίζει τους 462 ίππους και τα 700 Nm ροπής. H κίνηση μεταφέρεται στους τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη PDK 8 σχέσεων.

Μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 50 χιλιόμετρα και να αναπτύξει ταχύτητα 140 χλμ./ώρα. Η μπαταρία ιόντων-λιθίου 14,1 kWh, βρίσκεται στο δάπεδο του χώρου αποσκευών και φορτίζεται σε 5,8 ώρες από απλή οικιακή πρίζα και σε 3,6 ώρες με χρήση ταχυφορτιστή 7,2 kW.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, με τα 0-100 να έρχονται σε μόλις 4,6 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να φθάνει τα 278 χλμ./ώρα. Την ίδια στιγμή, η μέση κατανάλωση καυσίμου, σύμφωνα με την Porsche, είναι 2,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων στα 56 γρ./χλμ.

Το τετράθυρο sport sedan υψηλών επιδόσεων εξοπλίζεται με το πακέτο Sport Chrono από τον βασικό εξοπλισμό, δίνοντας τη δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει μεταξύ έξι προγραμμάτων (Sport, Sport Plus, E-Power, Hybrid Auto, E-Hold και E-Charge). Η επίσημη πρεμιέρα της Panamera 4 E-Hybrid θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση του Παρισιού, τον Οκτώβριο, ενώ η εμπορική πορεία στην αγορά θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2017.

Στη Γερμανία είναι ήδη διαθέσιμη προς παραγγελία έναντι 100.533 ευρώ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης