Την ισχυρότερη και πιο αποδοτική έκδοση της Panamera η οποία θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση της Γενεύης, στις 7 Μαρτίου, αποκάλυψε η Porsche.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για την Turbo S E-Hybrid, ένα πολυτελές τετραθέσιο sport αυτοκίνητο που τροφοδοτείται από τον V8 4.0 λίτρων κινητήρα και ένα προηγμένο ηλεκτρικό μοτέρ που λαμβάνει ενέργεια από μπαταρία χωρητικότητας 14,1 kWh.

Η συνδυαστική ισχύς αγγίζει τους 680 ίππους και τα 850 Nm ροπής, με τη δύναμη να περνά και στους δύο άξονες μέσω αυτόματου κιβωτίου PDK οκτώ σχέσεων. Η υβριδική Panamera Turbo μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 50 χιλιόμετρα χωρίς να καίει ούτε ένα λίτρο καυσίμου και φορτίζει από απλή πρίζα σε λιγότερο από 2,5 ώρες.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κανονικές συνθήκες η μέση κατανάλωση είναι μόλις 2,9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα όπως υποστηρίζει η εταιρεία από τη Στουτγάρδη, η ηλεκτρική κατανάλωση 16.2 kWh/100 χλμ. και οι εκπομπές ρύπων στα 66 γρ./χλμ. Οι επιδόσεις είναι εφάμιλλες των sportcar, μετά 0-100 να έρχονται σε 3,4 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να φθάνει τα 310 χλμ./ώρα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης