Ένα τεράστιο videowall που περιλαμβάνει διάφορες ψηφιακές οθόνες στις οποίες εμφανίζονται αριθμοί, γραφήματα, χάρτες με δρομολόγια και κωδικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζει πύργο ελέγχου σε αεροδρόμιο, αλλά είναι το κέντρο ελέγχου της Seat στο Logistics Centre, εκεί όπου συγκεντρώνονται όλα τα δεδομένα και διασφαλίζεται ότι τα εξαρτήματα που απαιτούνται για την κατασκευή των αυτοκινήτων έχουν πάρει τον δρόμο τους για το εργοστάσιο.

Από τον πύργο ελέγχου της Seat, οι άνθρωποι της ισπανικής φίρμας ελέγχουν καθημερινά 16 εκατομμύρια εξαρτήματα, δηλαδή όλα όσα χρειάζονται για να κατασκευαστούν τα 2.300 αυτοκίνητα ημερησίως.

Όπως υποστηρίζει ο επικεφαλής, David Castilla, στις οθόνες συνδυάζονται κάθε μέρα 200.000 αριθμοί σε πραγματικό χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα αυτοκίνητο είναι σαν ένα γιγαντιαίο παζλ, από το οποίο δεν μπορεί να λείψει κανένα κομμάτι. Γι’ αυτό πρέπει να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεται κάθε εξάρτημα και πότε θα φθάσει από τους προμηθευτές στη γραμμή παραγωγής.

Η δουλειά που κάνει το κέντρο ελέγχου είναι πολύ σημαντική, καθώς ελέγχονται τα πάντα όσον αφορά στην εφοδιαστική αλυσίδα. Επιπλέον, προσφέρεται πρόσβαση σε όλες τις βασικές πληροφορίες για τη συναρμολόγηση κάθε αυτοκινήτου και αναφέρεται με ακρίβεια ο χρόνος παράδοσης, γεγονός που ωφελεί και τους πελάτες.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης