Πώς οι γονείς εκνευρίζουν τα παιδιά μέσα στο αυτοκίνητο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015, 15:17
Πώς οι γονείς εκνευρίζουν τα παιδιά μέσα στο αυτοκίνητο

Κατά καιρούς έχουν πραγματοποιηθεί διάφορες έρευνες για τη συμπεριφορά των οδηγών και των επιβατών και τις αντιδράσεις τους όταν εκνευρίζονται. Τώρα ήρθε η ώρα να μάθουμε τι κάνει έξαλλα τα παιδιά όταν ταξιδεύουν με τους γονείς.

Η Ford έκανε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έρευνα σε όλη την Ευρώπη, ρωτώντας 2.000 παιδιά για τις συνήθειες των μπαμπάδων και των μαμάδων μέσα στο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τους μικρούς επιβάτες, εκείνο που τους ενοχλεί περισσότερο είναι όταν οι γονείς μιλούν άσχημα σε άλλους οδηγούς, βρίζουν και σκαλίζουν τη μύτη τους.

Η έρευνα της Ford έγινε με σκοπό να διαπιστωθεί τί αρέσει και τί δεν αρέσει στα παιδιά στα ταξίδια με το αυτοκίνητο, ενώ παράλληλα διαπιστώνονται  μεγάλες διαφορές από χώρα σε χώρα.

Γονείς που τραγουδάνε είναι οι λιγότερο δημοφιλείς στη Βρετανία, όπου για το 39% των παιδιών είναι ο χειρότερος εφιάλτης. Στη Γαλλία, τη μοναδική χώρα που το τραγούδι δεν επικράτησε ως η πλέον ενοχλητική συνήθεια, διπλάσιος αριθμός παιδιών παραπονέθηκε για γονείς που φωνάζουν σε άλλους οδηγούς

Σε όλη την Ευρώπη, το 61% των παιδιών αποκάλυψε ότι οι γονείς θύμωναν ή χρησιμοποιούσαν «κακές λέξεις», με τους Γάλλους να αναδεικνύονται πρώτοι (74%). Η Ιταλία είναι η μοναδική χώρα όπου λιγότεροι από τους μισούς γονείς χάνουν την ψυχραιμία τους (39%)

Η ερώτηση: «Ακόμα να φτάσουμε;» όταν τα παιδιά βαριούνται είναι η πιο συνηθισμένη αντίδραση γενικώς (63%). Τα παιδιά στη Βρετανία και την Ιταλία περισσότερο από άλλες χώρες ζητάνε από τους γονείς τους να ακούσουν λίγη μουσική.  

Ως προς τον τρόπο απασχόλησης των παιδιών, το 26% είπε ότι η μαμά και ο μπαμπάς δίνουν τα smartphones τους για να παίξουν, ενώ το 20% βλέπει ταινίες ή τηλεοπτικά προγράμματα. Οι Βρετανοί γονείς είναι αυτοί που περισσότερο προσφέρουν κάποιο σνακ (29%). Τα πιο ανενόχλητα είναι τα παιδιά στη Γερμανία, όπου το 38% δηλώνει ότι οι γονείς δεν χρειάζεται να τα απασχολούν μέσα στο αυτοκίνητο.

Παρόλο που και τα αγόρια και τα κορίτσια αναγνώρισαν το μπαμπά ως καλύτερο οδηγό (61%), οι Ιταλοί μπαμπάδες πήραν τα περισσότερα εύσημα (67%), και οι Βρετανίδες μαμάδες συγκέντρωσαν το υψηλότερο ποσοστό (45%). Τα παιδιά που κατέταξαν το σκάλισμα της μύτης ως τη χειρότερη συνήθεια των γονιών τους βρίσκονται στη Βρετανία και μετά στην Ιταλία και τη Γερμανία.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015, 15:17