Ένα διακριτικό μπλε φως στο παρμπρίζ, ακριβώς κάτω από τον εσωτερικό καθρέπτη, είναι αυτό που κάνει τη διαφορά στο επαναφορτιζόμενο υβριδικό SUV της Opel.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το φως ενεργοποιείται αυτόματα όταν ο κινητήρας εσωτερικής καύσης διακόπτει τη λειτουργία του και το Grandland X βασίζεται αποκλειστικά στην ηλεκτρική ενέργεια. Οι διερχόμενοι οδηγοί και οι πεζοί μπορούν να το δουν από αρκετή απόσταση, όπως και η τροχαία, όταν για παράδειγμα, το αυτοκίνητο κινείται σε περιοχές όπου επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο σε ηλεκτρικά οχήματα.

Προκειμένου να διασφαλίσει την επάρκεια διαθέσιμης ηλεκτρικής ενέργειας για οδήγηση με μηδενικές εκπομπές ρύπων και μπλε φωτισμό στην πόλη, το Grandland X plug-in hybrid διαθέτει τη λειτουργία «e-Save». Η λειτουργία αυτή ενεργοποιείται μέσω της οθόνη αφής και επιτρέπει την εξοικονόμηση της ηλεκτρικής ενέργειας που είναι αποθηκευμένη στη μπαταρία υψηλής τάσης για μετέπειτα χρήση, όπως για οδήγηση σε περιοχές όπου επιτρέπεται η πρόσβαση μόνον ηλεκτρικών οχημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε ότι το γερμανικό SUV προσφέρεται σε δύο plug-in hybrid εκδόσεις. Η βασική έχει κίνηση στους εμπρός τροχούς, αποδίδει 224 ίππους, η κατανάλωση καυσίμου είναι στο 1,5 λτ./100 χλμ. σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP και οι εκπομπές ρύπων στα 31-34 γρ./χλμ.

Η τετρακίνητη έκδοση Grandland X Hybrid4 αποδίδει 300 ίππους, καίει ακόμη λιγότερο 1,3-1,4 λτ./100 χλμ. και εκπέμπει 34-36 γρ./χλμ. CO2. Κοστίζει 50.200 ευρώ, σε αντίθεση με την προσθιοκίνητη ή οποία τιμάται στα 47.200 ευρώ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης