Το πιο σημαντικό κομμάτι σε ένα αυτοκίνητο που έχει να κάνει με την ασφάλεια των επιβατών είναι τα ελαστικά. Αυτά είναι που έχουν σε επαφή το όχημα με το δρόμο, οπότε όσο καλό αυτοκίνητο και να έχουμε αν τα ελαστικά δεν είναι τα κατάλληλα κινδυνεύει η ασφάλεια μας…

Σύμφωνα με έρευνα που έχει πραγματοποιήσει η Bridgestone σε όλη την Ευρώπη έχει αποκαλυφτεί ότι πάνω από το 78% των οχημάτων, που κυκλοφορούν στους δρόμους, φέρουν ακατάλληλα ελαστικά. Για να έχουμε λοιπόν το κεφάλι μας ήσυχο θα πρέπει να ακολουθήσουμε τρεις βασικούς κανόνες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Ελέγχουμε το βάθος πέλματος
Ελπίζουμε ότι θα έχουμε ήλιο (ειδικά τώρα το καλοκαίρι) αλλά προετοιμαζόμαστε και για βροχή. Με επαρκές βάθος πέλματος, μπορείτε να οδηγείτε έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη, ακόμα και αν ο καιρός γυρίσει προς το χειρότερο. Το νόμιμο, ελάχιστο βάθος πέλματος είναι 1,6 χιλ.    

2. Ελέγχουμε την πίεση των ελαστικών
Βεβαιωθείτε ότι τα ελαστικά σας είναι φουσκωμένα και είναι έτοιμα για το δρόμο. Θυμηθείτε ότι η σωστή πίεση των ελαστικών διαφέρει για ένα φορτωμένο αυτοκίνητο, πράγμα πολύ σημαντικό καθώς στις καλοκαιρινές διακοπές, έχουμε την τάση να ταξιδεύουμε με επιπλέον βάρη (όπως ποδήλατα, βάρκες, τρέιλερ, κ.τ.λ.) Ελέγξτε το εσωτερικό άκρο της πόρτας σας, το πορτάκι των καυσίμων σας ή το εγχειρίδιο του αυτοκινήτου για τις σωστές πιέσεις (εμπρός και πίσω). Μην ξεχάσετε να ελέγξετε τα ελαστικά σας, όταν αυτά είναι κρύα για ακριβή αποτελέσματα.

3. Ελέγξτε για τυχόν ζημιά ή φθορά
Κοψίματα, γδαρσίματα, ξεφλουδίσματα και άλλα είδη ζημιών ενδέχεται να επιδεινωθούν κατά τη διάρκεια ενός μακρινού ταξιδιού. Εάν έχετε αμφιβολία, επικοινωνήστε με έναν ειδικό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης