Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Μπορεί η Honda να μην έχει φτιάξει ένα τρίθυρο Civic Type-R από τη FN2 γενιά του 2011, όμως ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής έρχεται να προσφέρει μία καλοφτιαγμένη πρόταση. Ο ψηφιακός καλλιτέχνης Sugar Chow μεταμόρφωσε το πεντάθυρο hatchback του 2023 σε ένα κομψό τρίθυρο κουπέ, διατηρώντας τα ελκυστικά στοιχεία και ξυπνώντας νέες ορέξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά, η κομψή κεκλιμένη οροφή συνδυάζεται όμορφα με τα φουσκωμένα φτερά και την αναθεωρημένη γραμμή παραθύρων, και ολόκληρο το πακέτο καταφέρνει να αλλάξει ριζικά την εμφάνιση του, διατηρώντας όμως την αεροτομή – σήμα κατατεθέν. Με τη διαρκώς αυξανόμενη δημοτικότητα των crossover και των οχημάτων κοινής χρήσης, τα κουπέ έχουν πέσει σημαντικά στις πωλήσεις, και αυτός είναι ο λόγος που αυτή η γενιά του Civic δεν θα λάβει κουπέ αμάξωμα, πόσο μάλλον μια έκδοση Type R.

Ως αποτέλεσμα, ειδικά με αυτό το νέο χάτσμπακ Civic και την έκδοση επιδόσεων Type R, η Honda έχει ουσιαστικά συνδυάσει πολλαπλά στυλ αμαξώματος σε ένα αυτοκίνητο για να ικανοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος του αγοραστικού κοινού. Το αυτοκίνητο έχει το πορτμπαγκάζ ενός hatchback και είναι επίσημα χαρακτηρισμένο ως τέτοιο, αλλά έχει επίσης τη συνολική μορφή ενός σεντάν και την κεκλιμένη οροφή ενός κουπέ.

Αλλά εκτός από τη σημασιολογία, αυτό που οραματίζεται το Sugar Chow δεν έχει γίνει ποτέ από τη Honda στο παρελθόν, και σίγουρα δεν θα γίνει τώρα, και γι’ αυτό ακριβώς είναι τόσο υπέροχο. Αν και η Honda μπορεί να μην κατασκευάσει ποτέ κάτι παρόμοιο, εξακολουθεί να είναι κάτι που πάντα θα επιθυμούμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να αναφέρουμε πως μηχανικά το νέο Type-R θα αποδίδει 320 άλογα και 420 Nm ροπής από τον δίλιτρο βενζινοκινητήρα, καθιστώντας το, ως πιο ισχυρό μέχρι σήμερα Type-R. Χωρίς να υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τα τεχνικά χαρακτηριστικά εκτός των Η.Π.Α., πριν λίγο καιρό είχε διαρρεύσει πως στην Ιαπωνία το μοντέλο θα φτάσει τα 330 άλογα και 420 Nm ροπής. Όλοι αναμένουμε η εταιρία να προχωρήσει σε πληροφορίες σχετικά με την ευρωπαϊκή έκδοση, όπου οι κανονισμοί των ρύπων θα παίξουν μεγάλο ρόλο.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης