Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το Dacia Logan είναι γνωστό ως ένα ταπεινό τετράθυρο σεντάν, στενά συνδεδεμένο με τα πεντάθυρα Sandero και Sandero Stepway. Ωστόσο, το εικονιζόμενο παράδειγμα που διατίθεται προς πώληση αυτή τη στιγμή στη Ρουμανία είναι αρκετά διαφορετικό, καθώς έχει μετατραπεί σε αγωνιστικό αυτοκίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο πωλείται από τον επαγγελματία οδηγό αγώνων Cosmin Ion, ο οποίος το μοιράστηκε στο Unique Cars For Sale Group στο Facebook. Σύμφωνα με την καταχώριση, το αγωνιστικό Dacia κατασκευάστηκε το 2020, επομένως βασίζεται σε ένα facelift προηγούμενης γενιάς Logan. Με εξαίρεση το σασί και τις μονάδες φωτισμού, το όχημα δεν έχει πολλά κοινά με την απλή έκδοση του ρουμανικού σεντάν, καθώς τα περισσότερα εξαρτήματα έχουν αναβαθμιστεί για καλύτερες επιδόσεις στην πίστα.

Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από υαλοβάμβακα, με σημαντικά φαρδύτερα μπροστινά και πίσω φτερά, πλαϊνούς αεραγωγούς, ειδικά κατασκευασμένους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, ένα μεγάλο splitter, προεκτάσεις στο πλευρικό μαρσπιέ και έναν μεγάλο πίσω διαχύτη. Τα καλούπια για όλα τα προσαρμοσμένα πάνελ αμαξώματος παρέχονται μαζί με το όχημα για την κατασκευή νέων σε περίπτωση σύγκρουσης. Οι βαμμένες με λευκό χρώμα αγωνιστικές ζάντες 17 ιντσών είναι το κερασάκι στην τούρτα.

Το εσωτερικό είναι απαλλαγμένο από  περιττά εξαρτήματα, καθώς συνοδεύεται από ένα πλήρες roll-cage, ένα χειρόφρενο αγωνιστικού στυλ, ένα τιμόνι Momo, μια κύρια μονάδα ECU Syvecs S7i και ένα αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης. Χάρη στα μέτρα εξοικονόμησης βάρους – συμπεριλαμβανομένων των τζαμιών από πλεξιγκλάς – το αγωνιστικό αυτοκίνητο Dacia Logan κατεβάζει τη ζυγαριά στα 1.050 κιλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας κινητήρας 2,0 λίτρων F4R της Renault, παρόμοιος με αυτόν που χρησιμοποιεί το Renault Sandero RS στη Νότια Αμερική. Το μοτέρ έχει ρυθμιστεί ώστε να παράγει 220 ίππους που είναι σημαντικά περισσότεροι από οποιαδήποτε από τις επιλογές κινητήρων του στοκ Dacia Logan. Η ισχύς μεταδίδεται στον μπροστινό άξονα μέσω ενός νέου εξατάχυτου διαδοχικού κιβωτίου ταχυτήτων της Sadev. Η ανάρτηση έχει αναβαθμιστεί πλήρως από την BC Racing και διαθέτει ρυθμιζόμενα ελατήρια 3 κατευθύνσεων από την INTRAX. 

Το εν λόγω σπορ Dacia Logan κοστίζει 35.000 ευρώ. Θα τα δίνατε;
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης