Πόσα Enyaq iV παράγει η Skoda ημερησίως;

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021, 16:04
Πόσα Enyaq iV παράγει η Skoda ημερησίως;

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τον περασμένο Νοέμβριο ξεκίνησε στο εργοστάσιο της Mlada Boleslav στην Τσεχία η παραγωγή του αμιγώς ηλεκτροκίνητου SUV της Skoda.

Η τσεχική μάρκα έχει παραδώσει τις πρώτες μονάδες του Enyaq iV στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης. Σταδιακά θα λανσαριστεί σε όλες τις χώρες, με την εμπορική του πορεία στην Ελλάδα να προγραμματίζεται για την άνοιξη. Όσο για την τιμή του, ορίστηκε στα 29.523 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης.

Προκειμένου να αντεπεξέλθουν στη ζήτηση, οι Τσέχοι ανέβασαν ρυθμούς στις κεντρικές εγκαταστάσεις. Αυτή τη στιγμή, από τη μονάδα βγαίνουν καθημερινά από 250 έως 350 αυτοκίνητα, με τη γραμμή παραγωγής να έχει τη δυνατότητα παραγωγής τουλάχιστον 84.000 μονάδων ετησίως.

Θυμίζουμε ότι το EV μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group και προσφέρεται είτε ως δικίνητο είτε ως τετρακίνητο, με επιλογή από τρεις μπαταρίες διαφορετικής χωρητικότητας και πέντε επίπεδα ισχύος από 148 έως 306 ίππους. Η αυτονομία κυμαίνεται από 340 έως 510 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών WLTP, και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ./ώρα.

 

Η τιμή του ηλεκτρικού Skoda Enyaq iV στην Ελλάδα

Το No1 μοντέλο της Skoda στην Ελλάδα

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021, 16:04