Είναι η μοναδική αυτοκινητοβιομηχανία που σχεδιάζει, αναπτύσσει, κατασκευάζει και εμπορεύεται οχήματα στην Ισπανία. Αποτελεί τον κορυφαίο βιομηχανικό επενδυτή R&D στη χώρα, αντιπροσωπεύοντας το 1% του ΑΕΠ και εξάγοντας το 80% των οχημάτων της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαθέτει τρία κέντρα παραγωγής στην Ισπανία και συγκεκριμένα σε Βαρκελώνη, El Prat de Llobregat και Martorell, όπου κατασκευάζονται τα Ibiza, Arona και Leon. Επιπλέον παράγει το Ateca στην Τσεχική Δημοκρατία, το Tarraco στη Γερμανία, το Alhambra στην Πορτογαλία και το Mii electric, στη Σλοβακία.

Τα αυτοκίνητά της πωλούνται σε όλο τον κόσμο, από τη Ευρώπη, έως τη Νέα Ζηλανδία, το Μεξικό και η Γαλλική Γουιάνα. Απασχολεί περισσότερους από 15.000 εργαζομένους στις εγκαταστάσεις της, με πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στην επικουρική βιομηχανία, δημιουργώντας στο σύνολο περίπου 100.000 θέσεις.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με κύκλο εργασιών 11,157 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2019 και εξαγωγές οχημάτων και ανταλλακτικών που αντιπροσωπεύουν το 81% του κύκλου εργασιών (9,041 δισ. ευρώ), η Seat είναι ο μεγαλύτερος βιομηχανικός εξαγωγέας της Ισπανίας. Τα περισσότερα οχήματα παράγονται στο Martorell, το οποίο μέχρι το 2030 θα έχει μετατραπεί σε ένα εργοστάσιο μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα.

Επιπλέον, μέχρι το τέλος της φετινής χρόνιας και μέσα στο 2021, σκοπεύει να λανσάρει μία σειρά νέων ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών μοντέλων, όπως τα Leon και Tarraco PHEV, το CUPRA Formentor και το el-Born.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης