Είναι το πιο πολύ-συζητημένο πρόσωπο των τελευταίων ετών στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fiat Chrysler Automobiles και γενικός διευθυντής της Ferrari.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Sergio Marchionne έχει στρέψει όλα τα βλέμματα πάνω του, έπειτα από την συγχώνευση των ομίλων Fiat και Chrysler, την ανασυγκρότηση των Alfa Romeo και Jeep, την διάλυση της Lancia και την απόφαση του να ζητήσει την παραίτηση του Luca di Montezemolo, αναλαμβάνοντας αυτός τα ηνία της πιο διάσημης μάρκας στον κόσμο, της Ferrari.

Ο 63χρονος Ιταλο-Καναδός, ορίζει τις τύχες όλων αυτών των μαρκών, μιας ομάδας F1 και δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων σε όλο τον κόσμο. Εργάζεται επτά ημέρες την εβδομάδα και ξεκουράζεται ελάχιστα. Στόχος του είναι να κάνει την FCA μια κερδοφόρα και ανταγωνιστική εταιρεία, πριν εγκαταλείψει το τιμόνι της το 2018, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί το πενταετές πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 2014 έλαβε 6,6 εκατομμύρια ευρώ, περίπου 2,2 εκατ. περισσότερα σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Από αυτά, τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ αναλογούσαν σε μισθούς και τα 4 εκατ. σε μπόνους και επιδόματα. Επίσης, κατέχει 14,4 εκατ. μετοχές της FCA, των οποίων η αξία τους ανέρχεται σε 203,3 εκατ. ευρώ, έπειτα από υπολογισμούς του χρηματιστηρίου του Μιλάνου.  

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης