Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ίσως η πιο χαρακτηριστική ελληνική χειρονομία, πλέον απαγορεύεται και νομικά σύμφωνα με το νέο Κ.Ο.Κ. Ένας οδηγός, είτε μουτζώσει περαστικό είτε άλλον οδηγό, η τροχαία μπορεί να του βεβαιώσει χρηματικό πρόστιμο 100 ευρώ αλλά και να προχωρήσει στην αφαίρεση του διπλώματος και της άδειας κυκλοφορίας για 10 ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής δήλωσε πως ο νέος Κ.Ο.Κ. θα στοχεύει στην συμμόρφωση των οδηγών και για αυτό οι ποινές θα αφορούν αυτόν και όχι το όχημα. Έτσι θα υπάρξει πιο δίκαιο σύστημα ελέγχου και ποινών, ενώ θα καταργηθεί και η περίπτωση σβησίματος προστίμων, καθώς αυτά θα περνούν ψηφιακά πλέον.

Στο κοντινό μέλλον και στην επερχόμενη νομοθετική ρύθμιση για τον Κ.Ο.Κ. εκτός από τα παραπάνω θα υπάρξουν και νέα όρια ταχύτητας για συγκεκριμένες αστικές περιοχές (30χλμ.), αλλαγές σε μεγάλες διασταυρώσεις, αναβάθμιση της σήμανσης αλλά και μέτρα προς όφελος των πεζών.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σκεφτείτε να μουτζώσετε κάποιον, σκεφτείτε το δεύτερη φορά καθώς η κάθε μούτζα θα κοστίζει 100 ευρώ. Τώρα το πώς θα βεβαιώνει ένας αστυνομικός μία μούτζα και προς τα πού στόχευε αυτή…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης