Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

Tο hypercar Sabre είναι το πιο ισχυρό μη υβριδικό μοντέλο δρόμου της σειράς Ultimate της McLaren μέχρι σήμερα και αποτελεί την καλύτερη απεικόνιση των ειδικών δυνατοτήτων της McLaren Special Operations (MSO).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η McLaren Saber είναι ένα απίστευτα σπάνιο αυτοκίνητο, που αριθμεί συνολικά 15 μοντέλα κατασκευασμένα αποκλειστικά για την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τροφοδοτείται από έναν κινητήρα V8 4,0 λίτρων twin-turbo σε συνδυασμό με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Ο συγκεκριμένος κινητήρας αποδίδει 824 ίππους και 800 Nm ροπής. Αυτές οι απίστευτες επιδόσεις έχουν ως αποτέλεσμα την τελική ταχύτητα των 350 χιλιομέτρων, γεγονός που το καθιστά την ταχύτερη διθέσια McLaren όλων των εποχών.

Το συγκεκριμένο Sabre έχει την απόχρωση Liquid Argentum, με τόνους Gloss Visual Carbon Fiber (VCF) και Liquid Papaya pinstripes. Στο εσωτερικό, το κάθισμα του οδηγού είναι καλυμμένο με επένδυση Volcano Orange, ενώ το κάθισμα του συνοδηγού είναι σε απόχρωση Carbon Black.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλο  αξιοσημείωτο  χαρακτηριστικό αποτελεί το κάλυμμα του κινητήρα, φτιαγμένο από Gorilla Glass, καθώς και οι δαγκάνες φρένων Volcano Orange με το λογότυπο McLaren. Τέλος οι τροχοί 7 ακτίνων σε γυαλιστερό μαύρο χρωματισμό, δημιουργούν την δική τους ιδιαίτερη εντύπωση.

Η μοναδικότητα, σε συνδυασμό με τις άριστες επιδόσεις και την εντυπωσιακή σχεδίαση, την καθιστούν μία από τις πιο πολυπόθητες McLaren που κατασκευάστηκαν ποτέ.

Η McLaren Sabre θα είναι διαθέσιμη στη δημοπρασία Mecum Monterey 2022 την Παρασκευή, 19 Αυγούστου, και εκτιμάται ότι θα πουληθεί από 4.500.000 έως 5.000.000 εκατομμύρια δολάρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης