Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το δυναμικό C-CUV της Alfa Romeo, η επιβλητική Tonale βρίσκεται πλέον στις ελληνικές αντιπροσωπείες με πλούσιο εξοπλισμό και 5ετή εγγύηση. Η αρχική τιμή του μοντέλου είναι στα 37.300 ευρώ ή τα 274ευρώ/μήνα μέσω του προγράμματος χρηματοδότησης «Drive Now» και προσφέρεται με τρεις επιλογές κινητήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το SUV την Ιταλών είναι διαθέσιμο πλέον  στην ελληνική αγορά, ενώ μάλιστα με το πρόγραμμα «Tailor to fit 100» που δίνει στον αγοραστή την δυνατότητα να διαμορφώσει το αυτοκίνητο σύμφωνα με τις ανάγκες του, θα το παραλάβει σε περίπου 100 ημέρες από την ημέρα της παραγγελίας. 

Βασικός κινητήρας του μοντέλου είναι ο 1.500κ.εκ. τούρμπο βενζινοκινητήρας ο οποίος συνδυάζεται με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48V, το οποίο παρέχει επικουρική βοήθεια 20 ίππων και 55 Nm ροπής. Στην μία εκδοχή, το κινητήριο αυτό σύνολο αποδίδει 130 ίππους και στην δεύτερη 160, ενώ η κίνηση πηγαίνει στους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη.

Για όσους πραγματοποιούν πολλά χιλιόμετρα τον χρόνο, υπάρχει και η πετρελαιοκίνητη επιλογή με τον 1.600άρη κινητήρα 130 ίππων και 320 Nm ροπής, η οποία συνδυάζεται με 6άρι αυτόματο κιβώτιο. Αργότερα μέσα στο έτος θα έρθει και η κορυφαία Plug-in Hybrid Q4 εκδοχή των 275 ίππων με δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης έως 80χλμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλούσιος εξοπλισμός σε όλες τις εκδόσεις 
Η γκάμα τις Tonale περιλαμβάνει πέντε διαφορετικές εκδόσεις με ξεχωριστό χαρακτήρα αλλά κοινό τόπο τον πλούσιο εξοπλισμό άνεσης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας. Η γκάμα περιλαμβάνει τις εκδόσεις Super και Sprint που εστιάζουν στο νεανικό χαρακτήρα με αναφορές στο σπορ προφίλ της μάρκας, την έκδοση Ti που τονίζει το μοναδικό Ιταλικό στιλ και την έκδοση Veloce που αποτελεί την απόλυτη έκφραση της δυναμικής προσωπικότητας μιας Alfa Romeo. Ειδικά για το λανσάρισμα του μοντέλου, διαθέσιμη θα είναι και η Edizione Speciale, μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής με ξεχωριστά χαρακτηριστικά. 

Ανεξάρτητα από την επιλογή έκδοσης, ο βασικός εξοπλισμός μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:
•    Αυτόματο κιβώτιο που ανάλογα με την έκδοση προσφέρει την επιλογή και των σταθερών paddles από αλουμίνιο πίσω από το τιμόνο για «χειροκίνητες» αλλαγές.
•    Φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Full-LED
•    Διζωνικό αυτόματο κλιματισμό
•    Ψηφιακό πίνακα οργάνων “Cannocchialle” με οθόνη 12,3’’ Full TFT
•    Σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής HD 10,25’’, υπηρεσία Amazon Alexa και υπηρεσίες συνδεσιμότητας για έλεγχο λειτουργιών του αυτοκινήτου από απόσταση.
•    Πλήρες πακέτο συστημάτων προηγμένης υποβοήθησης οδήγησης (ADAS)
•    Ζάντες ελαφρού κράματος (18’’, 19’’ ή 20’’) με σχεδίαση εμπνευσμένη από τους κλασσικούς τροχούς “telephone dial” της μάρκας.

Υπενθυμίζουμε πως το μοντέλο συνοδεύεται από 5ετης εργοστασιακή εγγύηση και έχει ισχύ έως 200.000χλμ., αλλά και η αντίστοιχης ισχύος υπηρεσία οδικής βοήθειας. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης