Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η ναυαρχίδα της τσεχικής φίρμας, το πρώτο plug-in hybrid μοντέλο της γκάμας της, με τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και την ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου είναι διαθέσιμη προς παραγγελία και στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Superb iV τροφοδοτείται από τον 1.4 TSI βενζινοκινητήρα κι ένα ηλεκτρικό μοτέρ, αποδίδοντας 218 ίππους και 400 Nm ροπής. To επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύνολο συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο DSG, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 7,7 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να ανέρχεται στα 224 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η limo της Skoda μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 62 χιλιόμετρα, έχοντας αυτονομία άνω των 930 χιλιομέτρων. Την ίδια στιγμή, η μέση κατανάλωση καυσίμου, σύμφωνα με την εταιρεία, κυμαίνονται από το 1,1 έως το 1,9 λτ./χλμ. και οι εκπομπές ρύπων είναι μεταξύ 25 και 42 γρ./χλμ.

Ο εξοπλισμός του οχήματος είναι πιο πλούσιος από ποτέ, περιλαμβάνοντας νέες επενδύσεις με έγχρωμες ραφές, υψηλής ποιότητας δέρματα, ψηφιακό πίνακα οργάνων (Virtual Cockpit), κεντρική οθόνη αφής 9,2 ιντσών, καθώς και την πρωτοποριακή τεχνολογία φωτισμού Full LED Matrix.

Φυσικά, δεν λείπουν τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης, όπως το «Adaptive Cruise Control» που λειτουργεί έως τα 210 χλμ./ώρα προσαρμόζοντας αυτόματα την ταχύτητα του οχήματος, η πλευρική υποβοήθηση «Side Assist», η υποβοήθηση έκτακτης ανάγκης για δρόμους πολλαπλών λωρίδων «Emergency Assist for multi-laneroads» και το «Front Assist» για την προστασία των πεζών.

Όσο για την τιμή του Superb iV, στη χώρα μας ορίστηκε στα 51.900 ευρώ.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης