Η κορυφαία έκδοση του δημοφιλούς crossover με τη σπορ εμφάνιση και τα δυναμικά χαρακτηριστικά έφθασε στη χώρα μας. Το αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο με δύο κινητήρες και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 500X Sport φέρει ολοκαίνουργιο bodykit που περιλαμβάνει μεγαλύτερους προφυλακτήρες και εισαγωγές αέρα, πλαϊνά μαρσπιέ, διαχύτη, διπλή απόληξη της εξάτμισης, ανθρακί φινίρισμα σε καθρέπτες και χειρολαβές, καθώς και το λογότυπο Sport στα φτερά και στην πίσω πόρτα.

Η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος είναι μειωμένη κατά 13 χλστ. σε σχέση με τις εκδόσεις Urban και Cross, με την ανάρτηση να έχει πιο σφιχτή ρύθμιση. Το αυτοκίνητο πατάει σε στάνταρ ελαστικά διαστάσεων 225/40 με ζάντες 19 ιντσών,ενώ το τιμόνι είναι πιο άμεσο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό, οι νέες επενδύσεις με τις κόκκινες λεπτομέρειες και το τριάκτινο flat bottom τιμόνι τονίζουν το σπορ χαρακτήρα του μοντέλου. Προαιρετικά διαθέσιμη είναι η επιλογή της επένδυσης του πίνακα οργάνων και του τιμονιού με Alcantara. Ο εξοπλισμός είναι πλήρης, διαθέτοντας φώτα LED, τα συστήματα αυτόματου φρεναρίσματος, επόπτευσης τυφλής γωνίας, adaptive cruise control και προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας. Φυσικά, δεν λείπει το Uconnect με την οθόνη αφής 7 ιντσών συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto.

Η έκδοση με τον κινητήρα βενζίνης 1.3 Turbo FireFly των 150 ίππων κοστίζει 24.900 ευρώ και η 1.6MTJ απόδοσης 120 ίππων 25.500 ευρώ. Τα μοτέρ συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT.

Διαβάστε επίσης: Οδηγούμε το νέο Fiat 500X Sport

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης