Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ποιο μοντέλο θα μπορούσε να σταθεί καλύτερα απέναντι στην πανίσχυρη Mercedes-AMG GT 63 S E Performance των 843 ίππων; Ένα ανεξάρτητος σχεδιαστής είχες την ίδια απορία και αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας τα εξαιρετικά σχέδια του για ένα Audi RS8 με έμπνευση από το RS6 Avant.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μοντέλα RS της Audi είναι ο διακαής πόθος των απανταχού petrolheads. Εξαιρετικά κρατήματα, εκρηκτικές επιδόσεις αλλά και εμφανίσεις που παρουσιάζουν την ωμή δύναμη κάτω από ένα κομψό κοστούμι. Επειδή όμως δεν υπάρχει RS εκδοχή για όλα τα μοντέλα της φίρμας, όπως το A8, ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Hycade αποφάσισε να μας παρουσιάσει πώς θα ήταν η συνύπαρξη με ένα τέτοιο μοντέλο.

Οι τροποποιήσεις συγκριτικά με το απλό Α8 είναι αρκετές, όπως οι μεγαλύτεροι μπροστά αεραγωγοί, οι ενισχυμένοι θόλοι αλλά και η μειωμένη απόσταση από το έδαφος. Φυσικά αρκετά είναι τα στοιχεία που έχουν παρθεί από RS 6 Avant όπως η γρίλια, ενώ στο πίσω μέρος τα βλέμματα τραβούν οι στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης.

Το υπαρκτό Audi S8 χρησιμοποιεί έναν θηριώδη V8 twin-turbo κινητήρα 4 λτ. αποδίδοντας 571 ίππους και 800 Nm ροπής, όμως εάν ερχόταν στη ζωή μία RS έκδοση, τα νούμερα θα ανέβαιναν κατά πολύ. Ίσως και σε σημείο να κοντράρουν τα 843 άλογα και 1.400 Nm ροπής που συνοδεύουν την Mercedes-AMG GT 63 S E Performance των 843.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης