Τον Μάρτιο του 2013, αμέσως μετά την έκθεση της Γενεύης, η McLaren άνοιξε τα βιβλία των παραγγελιών για την υπέροχη P1 των 916 ίππων. Οκτώ μήνες αργότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε sold out, πουλώντας και τις 375 μονάδες που θα έβγαιναν στην παραγωγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρκετά αυτοκίνητα δεν έχουν παραδοθεί ακόμα στους ιδιοκτήτες, καθώς η παραγωγή γίνεται με αργούς ρυθμούς, ειδικά όταν πελάτης επιζητά το κάτι παραπάνω. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι ο David Kyte, ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας Hamilton Court FX. Ο κύριος αυτός, ζήτησε από την McLaren να εξατομικεύσει την P1, πληρώνοντας φυσικά και το ανάλογο αντίτιμο.

Την διαδικασία ανέλαβε το τμήμα McLaren Special Operations, βάφοντας το υπέρ-αυτοκίνητο σε ένα αποκλειστικό μπλε χρώμα, με κόκκινες ρίγες και μαύρες λεπτομέρειες. Στο χρώμα του αμαξώματος είναι βαμμένη και η κεντρική κονσόλα, με τα carbon μαρσπιέ να έχουν το λογότυπο MSO και τα καθίσματα να είναι από alcantara.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ίδια πανάκριβα υλικά, έχουν χρησιμοποιηθεί σε όλα τα τμήματα της καμπίνας, από το τιμόνι έως το ταμπλό και τις πόρτες. Όσο για το επιπλέον κόστος, ούτε λόγος να γίνεται.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης