O ένας μετά τον άλλο, οι μεγάλοι κατασκευαστές παρουσιάζουν τις προτάσεις τους στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτροκίνητων SUV. Μετά τη Mercedes με το EQC, αναμένουμε την Audi με το E-Tron, την BMW με το iNext και τη Ford με το νέο της δημιούργημα.

Η «μπλε οβάλ» φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα μία teaser φωτογραφία του μοντέλου που ετοιμάζει, χωρίς να ανακοινώσει όμως το όνομα ή κάποιο χαρακτηριστικό. Το μόνο που ανέφερε είναι πως έχει εμπνευστεί από τη Mustang, διακρίνεται για τις επιδόσεις, έχει αυτονομία 480 χιλιομέτρων και θα είναι έτοιμο το 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την εξέλιξη του αυτοκινήτου έχει αναλάβει η Ford Team Edison. Η ομάδα αποτελείται από εξειδικευμένους μηχανικούς, εδρεύει στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ και ασχολείται αποκλειστικά με την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Team Edison έχει ενστερνιστεί μία φιλοσοφία χωρίς ιεραρχικούς κανόνες και περιορισμούς για να ενθαρρύνει ιδέες από διαφορετικές σκοπιές. Επίσης, υιοθετεί μία φρέσκια προσέγγιση στην εξέλιξη πρωτοτύπων προϊόντων. Πρωτότυπα χαμηλής πιστότητας που εξελίσσονται ταχύτερα – ακόμα και από υλικά όπως το χαρτόνι, όπου μπορεί να εφαρμοστεί – επιτρέπουν μεγαλύτερη ευελιξία στην εκμάθηση και επανάληψη, και προσφέρουν πραγματικά εμπνευσμένα και καινοτόμα σχέδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως η Ford έχει επενδύσει 11 δις δολάρια στην ηλεκτροκίνηση και σχεδιάζει να λανσάρει 16 πλήρως ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2022.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης