Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ακόμα πιο επιθετικό, με πλουσιότερο εξοπλισμό και αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Το ανανεωμένο hot hatchback των Κορεατών είναι έτοιμο να εντυπωσιάσει εκ νέου τους οδηγούς, κατακτώντας τόσο τους δημόσιους δρόμους όσο και τις πίστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Hyundai έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά νέων φωτογραφιών του i30 N MY2021, του αυτοκινήτου με τις υψηλότερες πωλήσεις στην κατηγορία. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, διαθέτει νέους προφυλακτήρες, ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, διαφορετικό διαχύτη με δύο μεγαλύτερες εξατμίσεις, κεντρική γρίλια με την υπογραφή Ν, καθώς και επανασχεδιασμένα πίσω φωτιστικά σώματα και προβολείς LED.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα αιχμηρή σχεδίαση κάνει το όχημα να φαίνεται γρήγορο ακόμα και όταν είναι σταθμευμένο. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται επίσης στις νέες σφυρήλατες 19 ιντσών ζάντες αλουμινίου, οι οποίες είναι ελαφρύτερες από αυτές του προηγούμενου i30 N, συμβάλλοντας στη μείωση του βάρους του αμαξώματος.

Για την κίνηση φροντίζει ο γνωστός 2.0 T-GDI κινητήρας. Στη βασική έκδοση αποδίδει 250 ίππους και 353 Nm ροπής και στην «Performance Pack» 280 ίππους και 392 Nm ροπής. Tα 0-100 έρχονται σε 6,4 και 5,9 δευτερόλεπτα αντίστοιχα.

Το μοτέρ συνδυάζεται είτε με το μηχανικό εξάρι κιβώτιο, είτε με το ολοκαίνουριο αυτόματο 8 σχέσεων διπλού συμπλέκτη (N DCT).

Αναβαθμίσεις έχουν γίνει και στο εσωτερικό, με τις επιφάνειες να καλύπτονται από ανώτερης ποιότητας υλικά, όπως ύφασμα σουέντ και δέρμα. Το σύστημα πολυμέσων με τη μεγάλη οθόνη ενσωματώνει κάθε λειτουργία και εφαρμογή, προβάλλοντας σε οδηγό και επιβάτες οποιαδήποτε πληροφορία.

Τα νέα καθίσματα N Light Seat είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά, προσφέροντας άριστη στήριξη στο σώμα χάρη στις πρόσθετες ενισχύσεις στα πλαϊνά. Καλύπτονται από δέρμα και alcantara και είναι ελαφρύτερα κατά 2,2 κιλά από τα απλά. Διαθέτουν ραφή τύπου «Performance Blue» και φωτιζόμενο λογότυπο «Ν» στα προσκέφαλα.

Στην ελληνική αγορά, η εμπορική πορεία του ανανεωμένου i30 N θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2021.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης