Έπειτα από τέσσερα χρόνια παρουσίας στην αγορά, η πέμπτη και πιο επιτυχημένη εμπορικά γενιά της Σειράς 5 ανανεώθηκε αισθητικά και εμπλουτίστηκε με νέες εκδόσεις, όντας πιο ολοκληρωμένη απο ποτέ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σπορ sedan της βαυαρικής φίρμας, δέχθηκε μικρές αλλά ουσιαστικές επεμβάσεις που αναδεικνύουν την επιβλητικότητα του αμαξώματος και τον premium χαρακτήρα του. Η προσοχή ωστόσο, στρέφεται στις νέες εκδόσεις της γκάμας και πιο συγκεκριμένα στις 518d Sedan και Touring, απόδοσης 143 ίππων, οι οποίες έχουν μέση κατανάλωση καυσίμου μόλις 4,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και εκπομπές ρύπων στα 119 γρ./χλμ.!!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και οι βενζινοκίνητες 520i και 528i, οι οποίες τροφοδοτούνται από τον δίλιτρο turbo κινητήρα, αποδίδοντας 184 και 245 ίππους. Όλες συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή προαιρετικά με το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει και η 535i με τους 306 ίππους, καθώς και η εντυπωσιακή M5 με τον V8 twin turbo των 560 ίππων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ότι αφορά τον εξοπλισμό, οι προβολείς Xenon και το Servotronic του συστήματος διεύθυνσης προστέθηκαν από τις βασικές εκδόσεις, το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας επιτρέπει πλέον και πλοήγηση στο internet, ενώ το iDrive απέκτησε επιφάνεια αφής..

Η ανανεωμένη Σειρά 5 αναμένεται να λανσαριστεί στην Ελλάδα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με τις τιμές να είναι στα ίδια επίπεδα με του τωρινού μοντέλου.

Η Σειρά 5 Gran Turismo δεν θα μπορούσε να λείπει από τη γκάμα

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης