Το κορυφαίο hot hatch της Ford θα βρίσκεται στις εκθέσεις των επίσημων αντιπροσώπων τον Μάρτιο του 2015, με την τιμή να ορίζεται στα 44.740 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα γενιά του Focus RS τροφοδοτείται από τον 2.3 Ecoboost κινητήρα, απόδοσης 350 ίππων στις 6.800 σ.α.λ. και 440 Nm ροπής από τις 2.000 έως τις 4.500 σ.α.λ. που με τη λειτουργία overboost εκτοξεύεται στιγμιαία στα 470 Nm. Το μοτέρ συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, ειδικά τροποποιημένο ώστε να αντέχει την υψηλή ροπή, με το σύστημα start/stop να είναι στο βασικό εξοπλισμό.

Διαθέτει προηγμένο σύστημα τετρακίνησης, λειτουργία Drift Mode και πρόγραμμα Drive Mode, με την εξέλιξη να έχει αναλάβει εξ’ ολοκλήρου το τμήμα Ford Performance. Χάρη στο launch control επιταχύνει στα 0-100 σε μόλις 4,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 266 χλμ/ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εξοπλισμός, περιλαμβάνει έξι αερόσακους, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, αισθητήρες βροχής και φώτων, προβολείς bi-xenon, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες, keyless Εntry & Start, εσωτερικό φωτισμό LED, ημιδερμάτινο σαλόνι με μπάκετ καθίσματα της Recaro, σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος (Active City Stop), Launch Control, τέσσερα προγράμματα οδήγησης, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, σύστημα πολυμέσων Sony Ford Sync 2 με οθόνη αφής 8 ιντσών, 10 ηχεία και ζάντες 19 ιντσών.

Προσφέρεται σε πέντε χρώματα, Nitrous, Stealth, Frozen White, Magnetic και Absolute Black), με τις τιμές να ξεκινούν από τα 190 ευρώ για το Frozen White και να φτάνουν μέχρι τα 1.250 ευρώ για το μπλε Nitrous. Τα full bucket καθίσματα της Recaro κοστίζουν 1.250 ευρώ και οι σκούρες ζάντες ελαφρού κράματος 19 ιντσών 1.000 ευρώ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης