Το πιο ελκυστικό αισθητικά και προηγμένο τεχνολογικά πολυτελές station αυτοκίνητο αποκάλυψε σε ειδική εκδήλωση στη Στοκχόλμη η σουηδική φίρμα, δίνοντας στη δημοσιότητα όλες τις πληροφορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νεότερο μοντέλο της Volvo ακολουθεί τη φιλοσοφία των XC90 και S90, βασίζεται στην καινούργια αρθρωτή πλατφόρμα της εταιρείας, η οποία ονομάζεται Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος (Scalable Product Architecture – SPA). Το μήκος του αμαξώματος είναι 4.936 χλστ., το πλάτος 1.890 χλστ., το ύψος 1.475 χλστ. και το μετατρόχιο 2.941 χλστ. Ανάλογα με την έκδοση, το βάρος κυμαίνεται από 1.825 έως 2.100 κιλά.

Η Volvo μέσω του αντιπροέδρου σχεδιασμού, Thomas Ingenlath, το χαρακτηρίζει ως το πιο μοντέρνο wagon μοντέλο που έχει παρουσιαστεί. Τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό η πολυτέλεια είναι διάχυτη, προσφέροντας σε οδηγό και επιβάτες μια premium εμπειρία με απίστευτες δυνατότητες συνδεσιμότητας, την ίδια στιγμή που το πορτμπαγκάζ και οι αποθηκευτικοί χώροι είναι κορυφαίοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Σουηδοί θέτουν νέα δεδομένα στον τομέα της αισθητικής, των υλικών και του φινιρίσματος, χωρίς να κάνουν τον παραμικρό συμβιβασμό όσον αφορά στην πρακτικότητα, που αποτελεί σήμα κατατεθέν κάθε station οχήματος. Η καμπίνα προέρχεται από το S90, με τον χώρο αποσκευών να φθάνει τα 1.526 λίτρα με την αναδίπλωση των καθισμάτων. Όπως κάθε καινούργιο Volvo, έτσι και αυτό, προσφέρει τεχνολογίες αιχμής, μεταξύ των οποίων το Pilot Assist με χαρακτηριστικά ημι-αυτόνομης οδήγησης, το σύστημα ανίχνευσης ζώων με αυτόματη πέδηση και το Apple CarPlay με υψηλές δυνατότητες συνδεσιμότητας.  

Όσον αφορά στους κινητήρες, στη βάση είναι ο δίλιτρος βενζίνης της έκδοσης T5 με 254 ίππους και 350 Nm ροπής, ακολουθεί η T6 με το ίδιο σύνολο και 320 ίππους, ενώ στους diesel συναντάμε τον D4 των 190 ίππων και τον D5 με τους 235 ίππους. Στην κορυφή είναι ο T8 Twin Engine τεχνολογίας plug-in hybrid με ισχύ 410 ίππων και δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 50 χιλιόμετρα.

Το παγκόσμιο ντεμπούτο του νέου V90 θα γίνει στην έκθεση της Γενεύης, στις αρχές Μαρτίου, με την παραγωγή του να ξεκινά λίγο αργότερα. Στην Ελλάδα αναμένεται το ερχόμενο φθινόπωρο.

Δείτε όλα τα νέα μοντέλα της Volvo

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης