Του Λουκά Παπαλάμπρου

11 γενιές και 50 χρόνιας ιστορίας. Το Civic δεν είναι απλώς το κορυφαίο στην κατηγορία των hatchback της μάρκας, αλλά ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα στην παγκόσμια αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Honda αποκάλυψε επίσημα τη νεότερη γενιά της πεντάθυρης έκδοσης του Civic, η οποία αναμένεται στις ευρωπαϊκές αγορές το φθινόπωρο του 2022. Το όχημα διακρίνεται για τη δυναμική σχεδίαση, την άνεση και την πρακτικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα προσφέρεται αποκλειστικά ως υβριδικό. Η ιαπωνική φίρμα δεν έδωσε στοιχεία σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές, παρά μόνο ότι φέρει το κινητήριο σύνολο e:HEV. Αναλυτικά στοιχεία θα ανακοινωθούν τους Στην Ευρώπη θα έρθει μόνο ως υβριδικό.επόμενους μήνες. Ωστόσο μαντεύουμε πως θα χρησιμοποιηθεί αυτό του HR-V με τον 1.5 i-VTEC βενζίνης και τους δύο ηλεκτροκινητήρες, συνολικής απόδοσης 131 ίππων και 253 Nm ροπής.

Η αισθητική του αμαξώματος είναι δυναμική και συνάμα κομψή. Η κλίση της οροφής και του παρμπρίζ είναι έντονη, τα πίσω φώτα LED ενώνονται με μια φωτιζόμενη λωρίδα, ενώ στο κάτω τμήμα έχει τοποθετηθεί διαχύτης με δύο μεγάλες απολήξεις της εξάτμισης.

Το εσωτερικό είναι απλό και χρηστικό. Ανάλογα την έκδοση υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων 7 και 10,2 ιντσών και κεντρική οθόνη αφής διαστάσεων 7 ή 9 ιντσών. Στη φαρέτρα του ενσωματώνεται η σουίτα ασφαλείας «Honda Sensing» με τα δεκάδες συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού που ελέγχονται από μία κάμερα και οκτώ αισθητήρες.

Οι χώροι είναι εξαιρετικοί για τα τέσσερις ενήλικες, τα πίσω καθίσματα αναδιπλώνονται (60/40) και το πορτμπαγκάζ με το μεγάλο άνοιγμα τοποθετείται στην κορυφή της κατηγορίας από πλευράς όγκου.

Όσον αφορά στην οδική συμπεριφορά, το νέο Honda Civic 5d αναμένεται να ενθουσιάσει, καθώς διαθέτει ακόμα καλύτερα κρατήματα και υψηλότερη ποιότητα κύλισης.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πόσο καίει στην πραγματικότητα το νέο Honda Jazz e:HEV;

Honda HR-V e:HEV: To compact SUV με την εξαιρετική καμπίνα

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης