Του Λουκά Παπαλάμπρου

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το λανσάρισμα του επαναφορτιζόμενου υβριδικού SUV της γαλλικής φίρμας. Όπως ανακοίνωσε η Citroen, η εμπορική πορεία του C5 Aircross Hybrid θα ξεκινήσει από την τοπική αγορά στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2020, δηλαδή στις αρχές του καλοκαιριού, με την τιμή στη Γαλλία να ορίζεται στα 39.950 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δημοφιλές SUV τεχνολογίας plug-in hybrid τροφοδοτείται από τον 1.6 PureTech βενζινοκινητήρα και ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Η συνδυαστική απόδοση αγγίζει τους 225 ίππους και τα 320 Nm ροπής, με την κίνηση να μεταφέρεται στους τροχούς μέσω του ηλεκτροποιημένου αυτόματου κιβωτίου e-EAT8.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υβριδικό σύνολο συνδυάζεται με μπαταρία χωρητικότητας 13,2 kWh, εξασφαλίζοντας αυτονομία 55 χιλιομέτρων αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. Η μπαταρία φορτίζει από απλή πρίζα (3,3 kW, 8A) σε περίπου έξι ώρες, από παροχή 3,3 kW και 14A σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και από επιτοίχιο φορτιστή (wallbox) 7 kW 32A σε δύο ώρες.

Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία του, το γαλλικό αυτοκίνητο καταναλώνει σε μικτές συνθήκες 1,4 λίτρο καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα και εκπέμπει μόλις 32 γρ./χλμ. σύμφωνα με τον κύκλο WLTP.

Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ κυμαίνεται από 460 έως 600 λίτρα, ανάλογα με τη θέση των καθισμάτων. Ο εξοπλισμός είναι πλήρης, με τον οδηγό να έχει στη διάθεσή του 19 συστήματα υποβοήθησης και φυσικά την πρωτοποριακή ανάρτηση Progressive Hydraulich Cushion.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης