Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Praga είναι μία τσέχικη εταιρία που βρίσκεται στο χώρο κατασκευής αγωνιστικών αυτοκινήτων, kart και αεροπλάνων για πάνω από 115 χρόνια. Σήμερα παρουσίασε το εντυπωσιακό της νέο supercar με την ονομασία Bohema, το οποίο ξεχωρίζει τόσο με την εμφάνιση του, όσο και από το κινητήριο σύνολο που είναι από το Nissan GT-R.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, το όχημα εξοπλίζεται με τον V6 twin-turbo κινητήρα 3.8λτ. από το Nissan GT-R, ο οποίος έχει βελτιωθεί από τον οίκο Litchfield και πλέον αποδίδει 710 άλογα και 724 Nm ροπής. Συνεργάζεται με 6άρι σειριακό κιβώτιο που στέλνει την ισχύ αποκλειστικά στους πίσω τροχούς, ενώ ο εντυπωσιακός ήχος έρχεται από εξάτμιση τιτανίου.

Σύμφωνα με την εταιρία το αυτοκίνητο έχει τελική που ξεπερνά τα 300χλμ./ώρα αν και για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί το 0-100. Πάντως το βάρος του συνόλου είναι εντυπωσιακά χαμηλό στα 982 κιλά, καθώς βασίζεται σε ένα monocoque από ανθρακόνημα ενώ λόγω της εξαιρετική αεροδυναμικής μπορεί να παράγει 900 κιλά κάθετης δύναμης στα 250χλμ./ώρα.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στην τελειοποίηση του, βοήθησε και ο πρώην οδηγός της Formula 1, Romain Grosjean. Η εταιρία αναφέρει πως θα κατασκευάσει συνολικά 89 μονάδες του συνόλου ώστε να γιορτάσει τη νίκη της εταιρείας στον αγώνα 1.000 μιλίων που έγινε στην Τσεχοσλοβακία το 1933.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για την τιμή του, ξεκινά από τα 1.3 εκατ. δολάρια με την παραγωγή του να αρχίζει στα μισά του 2023.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης