Η κορεατική φίρμα ανακοίνωσε ότι το ολοκαίνουριο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων αποτελεί τμήμα του εξοπλισμού του Veloster N.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το DCT8 είναι ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, το οποίο το επόμενο διάστημα θα το δούμε στα μοντέλα της σειράς υψηλών επιδόσεων, όπως στα i30 N και i30 Fastback N, καθώς και σε ορισμένα SUV.

Αναπτύχθηκε από τη Hyundai και διακρίνεται για την αμεσότητα, την ακρίβεια, τις ταχύτατες αλλαγές των σχέσεων, την αξιοπιστία και την αντοχή. Συνδυάζεται με paddles στο τιμόνι και διαθέτει λειτουργίες «N Grin Shift» και «N Track Sense Shift», δίνοντας τη δυνατότητα στον οδηγό να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο τις δυνατότητες του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με το DCT8, ο δίλιτρος turbo κινητήρας του Veloster N αποδίδει κατά 7% μεγαλύτερη ροπή, φθάνοντας τα 377 Nm. Όσο για την ιπποδύναμη, παραμένει στους 250 ίππους στην απλή έκδοση και στους 275 στην Performance Package, με τα 0-100 στη δεύτερη περίπτωση να επιτυγχάνονται σε 5,6 δευτερόλεπτα.

Επίσης, το μοντέλο -δεν διατίθεται στην Ελλάδα- φέρει νέα καθίσματα N Light Sports Bucket με φωτιζόμενο λογότυπο στα προσκέφαλα και προηγμένο σύστημα πολυμέσων με οθόνη 8 ιντσών.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης