Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Μετά το Q3 Sportback, η γερμανική φίρμα παρουσιάζει το Q5 Sportback, ένα SUV με δυναμικές, coupe γραμμές, τεχνολογικές λύσεις, σπορ χαρακτηριστικά και υψηλή καθημερινή χρηστικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To premium μικρομεσαίο μοντέλο υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας, με τη μάσκα «Singleframe», τις εντυπωσιακές πλευρικές εισαγωγές αέρα, τα φώτα LED Matrix εμπρός και τα OLED πίσω, τους τονισμένους θόλους των τροχών, τις μεγάλες ζάντες διαστάσεων από 18 ως 21 ίντσες και την έντονη κλίση της οροφής, να προσδίδουν μια ισχυρή εμφάνιση στο αυτοκίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Q5 Sportback θα προσφέρεται σε δύο εξοπλιστικές εκδόσεις (advanced και S line), 12 διαφορετικές εξωτερικές αποχρώσεις και μια ποικιλία επιλογών σε φινιρίσματα, καλύπτοντας πλήρως τις απαιτήσεις των πελατών.

Με μήκος 4,69 μέτρα και μεταξόνιο 2,82μ., το γερμανικό SUV coupe παρέχει άφθονους χώρους. Το πορτμπαγκάζ έχει όγκο 510 λίτρα με τα καθίσματα σε όρθια θέση, η πίσω πόρτα προσφέρεται στάνταρ με ηλεκτρικό σύστημα. Στην καμπίνα μπορούν να φιλοξενηθούν με άνεση έως πέντε επιβάτες.

Φυσικά, όπως κάθε σύγχρονο μοντέλο της Audi, έτσι κι αυτό διακρίνεται για τη συνδεσιμότητα. Εξοπλίζεται με το σύστημα modular infotainment τρίτης γενιάς (ΜIB 3), περιλαμβάνοντας ψηφιακό cockpit με οθόνη 12,3 ιντσών, οθόνη αφής 10,1΄΄ στην κεντρική κονσόλα με φωνητικό έλεγχο φυσικής γλώσσας και head-up display στην πιο πλούσια έκδοση.

Η τεχνολογική φαρέτρα του Q5 Sportback είναι πλήρης. Οι Γερμανοί έχουν προσθέσει κάθε λογής τεχνολογία, από το «Audi pre sense city» που βοηθά στην αποφυγή ή τον μετριασμό των συνεπειών των συγκρούσεων, έως το «adaptive cruise assist» που μπορεί να αναλάβει την επιτάχυνση, την επιβράδυνση και τη διατήρηση της λωρίδας, το «predictive efficiency assist» για απροβλημάτιστες διαδρομές, και τα «turn assist», «swerve assist», «cross-traffic assist» και «exit warning», τα οποία βελτιώνουν περαιτέρω την ασφάλεια.

Όσον αφορά στους κινητήρες, υπάρχουν οι 2.0 TFSI απόδοσης 261 ίππων και 370 Nm ροπής 2.0 TDI με τους 204 ίππους και τα 400 Nm ροπής. Τα μοτέρ ενσωματώνουν ήπιο υβριδικό σύστημα 48V, η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου S tronic 7 σχέσεων και του συστήματος τετρακίνησης quattro.

Μετά το λανσάρισμα του μοντέλου θα ακολουθήσει μια δεύτερη έκδοση του τετρακύλινδρου TDI, ένας V6 TDI και δύο ακόμα δίλιτροι, τετρακύλινδροι βενζινοκινητήρες TFSI. Αργότερα, θα δούμε την plug-in hybrid έκδοση και την κορυφαία SQ5.

Η εμπορική πορεία του Q5 Sportback αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2021. Η κατασκευή του αυτοκινήτου θα γίνει στο εργοστάσιο San José Chiapa στο Μεξικό και στο Changchun της Κίνας.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης