Όπως αναμενόταν, η BMW παρουσίασε στην έκθεση της Φρανκφούρτης, το μοντέλο παραγωγής του ολοκαίνουριου υβριδικού super car. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το i8 είναι το πρώτο σπορ αυτοκίνητο της βαυαρικής φίρμας με τεχνολογία plug-in Hybrid. Η πρωτοποριακή του σχεδίαση, με τις πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, τα LED φώτα και τις 20αρες ζάντες αλουμινίου, τονίζουν την αισθητική του μοντέλου. Το εσωτερικό είναι 2+2 θέσεων, με τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί να είναι ανακυκλωμένα και φιλικά προς το περιβάλλον.

Το σασί είναι κατασκευασμένο από CFRP και αλουμίνιο, με το συνολικό βάρος να είναι στα 1.490 κιλά.  Η κίνηση μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου έξι σχέσεων, με τον 1.500αρη turbo βενζινοκινητήρα και το ηλεκτρικό μοτέρ να αποδίδουν συνολικά 362 ίππους και 570 Nm ροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 35 χιλιόμετρα και να αναπτύξει ταχύτητα 120 χλμ./ώρα. Σε συνδυασμό, τα 0-100 έρχονται σε 4,5 δευτερόλεπτα και η τελική περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα.

Η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι στα 2,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων στα 59 γρ./χλμ. Οι μπαταρίες μπορούν να φορτιστούν μέσω απλής ηλεκτρικής πρίζας ή μέσω ταχυφορτιστή, με την αυτονομία να ξεπερνά τα 500 χλμ. στο πρόγραμμα Comfort.

Το i8 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της BMW στη Λειψία, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν στα τέλη του έτους. Όσο για την τιμή, υπολογίζεται στα 150.000 ευρώ.


Το πρώτο υβριδικό supercar της BMW

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης