Δυναμική είσοδο στην κατηγορία των πολυτελών compact αυτοκινήτων, εκεί όπου κυριαρχούν τα γερμανικά Audi A3, BMW 1-Series και Mercedes A-Class, κάνει η Infiniti.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πολυτελής μάρκα της Nissan, η οποία δεν έχει καταφέρει ακόμα να κερδίσει τους ευρωπαίους καταναλωτές, παρότι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού έχει ικανοποιητικό μερίδιο αγοράς, θέλει να αλλάξει τα δεδομένα και να εδραιωθεί και στη Γηραιά Ήπειρο.

Το Q30 είναι ίσως το πρώτο μοντέλο της φίρμας που πλησιάζει τόσο πολύ τις απαιτήσεις των ευρωπαίων. Βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην A-Class, αφού χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα και τους κινητήρες. Επίσης, πολλά τμήματα του εσωτερικού, όπως το τιμόνι, ο πίνακας οργάνων, το σύστημα κλιματισμού, οι διακόπτες των φώτων, των παραθύρων και των ρυθμίσεων των καθισμάτων, προέρχονται από το γερμανικό αυτοκίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αισθητικά, θυμίζει περισσότερο crossover, με την εταιρεία να το χαρακτηρίζει ως ένα όχημα που μπορεί να κινηθεί το ίδιο καλά σε όλες τις συνθήκες. Έχει μεγαλύτερο μήκος από την A-Class και σίγουρα ξεχωριστό design, συνδυάζοντας τις σπορ γραμμές με την κομψότητα.

Το εσωτερικό είναι πολυτελές, ευρύχωρο και πρακτικό, με την Infiniti να αναφέρει πως ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να το διαμορφώσει σύμφωνα με τα γούστα του, χάρη στις πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης. 

Κάτω από το καπό, συναντάμε τους γνωστούς κινητήρες της Mercedes, όπως τον 1.5 diesel απόδοσης 109 ίππων, τον 1.6 turbo βενζίνης με τους 122 και 156 ίππους, καθώς και τον κορυφαίο δίλιτρο turbo των 211 ίππων. Όλοι συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή το αυτόματο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Η κατασκευή του θα γίνει στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland της Αγγλίας, το λανσάρισμα θα ξεκινήσει στα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2016, με την ετήσια παραγωγή να υπολογίζεται στις 50.000 μονάδες.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης