Το νέο μικρό μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας έκανε ντεμπούτο στην ελληνική έκθεση «Αυτοκίνηση», που φιλοξενείται αυτές τις μέρες στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Suzuki επανέφερε στο προσκήνιο, έπειτα από 13 χρόνια, το Baleno, το τοποθετείται δίπλα από το Swift στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης, προσφέροντας όμως μεγαλύτερη ευρυχωρία στο εσωτερικό. Το καινούργιο πεντάθυρο compact, κατασκευάστηκε πάνω σε μια νέα πλατφόρμα, συνδυάζοντας το σύγχρονο σχεδιασμό, με τη χρηστικότητα, την άνεση, την ευελιξία, τη δυναμική οδηγική συμπεριφορά και την οικονομία καυσίμου.

Το μήκος του αμαξώματος είναι στα 3.995 χλστ., το πλάτος στα 1.745 χλστ. και το ύψος στα 1.470 χλστ., με το πορτμπαγκάζ να έχει χωρητικότητα 355 λίτρα. Η καμπίνα έχει λιτή σχεδίαση, με τη βασική έκδοση να περιλαμβάνει οθόνη LCD στο κέντρο του πίνακα οργάνων και τις πλουσιότερες οθόνη αφής 7 ιντσών, η οποία είναι συμβατή με το Apple CarPlay.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πιο σημαντικό στοιχείο του Baleno είναι ο υπερτροφοδοτούμενος τρικύλινδρος κινητήρας 1.0 BoosterJet άμεσου ψεκασμού, απόδοσης 110 ίππων και 170 Nm ροπής. Επίσης, υπάρχει ο 1.200άρης Dualjet με 89 ίππους και 120 Nm ροπής, με τη γκάμα να συμπληρώνεται από μια υβριδική έκδοση που ονομάζεται SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki), συνδυάζοντας ένα μοτέρ εσωτερικής καύσης και ένα ηλεκτροκινητήρα.

Όσο για το λανσάρισμα στην ευρωπαϊκή αγορά, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, έχει προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2016.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης