Με την έλευση του νέου έτους θα ξεκινήσει η εμπορική πορεία του ισχυρότερου, ταχύτερου και πολυτελέστερου SUV που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Bentley είναι έτοιμη για το λανσάρισμα της νέας Bentayga, με τις πρώτες μονάδες του επιβλητικού μοντέλου να έχουν ήδη βγει από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της εταιρείας, στο Crewe της Αγγλίας. Η βρετανική φίρμα επένδυσε το ποσό των 1,2 δις ευρώ για την προετοιμασία, εξέλιξη και κατασκευή του αυτοκινήτου, προσλαμβάνοντας επιπλέον 1.500 υπαλλήλους.

Η πρώτη Bentayga που βγήκε από το εργοστάσιο είναι βαμμένη σε ανθρακί χρώμα, τροφοδοτείται από τον W12 6.0 λίτρων κινητήρα απόδοσης 608 ίππων και 900 Nm ροπής, με την κίνηση να περνά σε όλους τους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων. Πατάει πάνω στην καινούργια πλατφόρμα MLB Evo, με το βάρος του αμαξώματος να είναι στα 2.422 κιλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε η Bentley, κάθε μονάδα κατασκευάζεται στο χέρι και ο συνολικός χρόνος παραγωγής αγγίζει τις 130 ώρες. Θυμίζουμε πως, η πρώτη ιδιοκτήτρια του νέου Bentayga θα είναι η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, με την τελετή παράδοσης να γίνεται στις αρχές Ιανουαρίου.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης