Η Δημοκρατία της Γκαμπόν, είναι μια από τις χώρες με το χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής στο σύνολο του πληθυσμού. Βρίσκεται στην Κεντροδυτική Αφρική και επίσημη γλώσσα είναι η Γαλλική, αφού μέχρι τις 17 Αυγούστου 1960 άνηκε στην Γαλλία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχηγός Κράτους και κυβέρνησης είναι ο Ali Bongo, γιος του μακροβιότερου προέδρου στην ιστορία της χώρας, Omar Bongo, ο οποίος απεβίωσε στην Ισπανία, τον Ιούνιο του 2009.

Ο Ali Bongo, λίγους μήνες αφότου πήρε την εξουσία στα χέρια του, αγόρασε σύμφωνα με γαλλικά Μέσα, από την ελβετική εταιρεία SDP Service und Logistik, 29 πολυτελή αυτοκίνητα αξίας σχεδόν 15 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως αναφέρεται, τα παρέλαβε όλα μαζί, σε μία μόλις ημέρα, τον Ιανουάριο του 2010.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ αυτών, βρίσκονται δύο Rolls Royce Phantom, δύο Rolls Royce Ghost, δύο Maybach 62S, δύο Bentley Mulsanne, μία Bentley Continental GT Speed, τρεις Mercedes CL 63 AMG και τα μοντέλα BMW M3, M5 και M6.

Το όργιο διαφθοράς, δεν σταματά εδώ όμως. Το 2012, εντοπίστηκαν στο παρκινγκ του κυβερνητικού κτιρίου, περισσότερα από 400 πανάκριβα αυτοκίνητα, τα οποία άνηκαν στον πρόεδρο και τους υπουργούς του. Εκεί υπήρχε και ένας χώρος, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στην Ferrari, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων, ένα μονοθέσιο της F1 και το αυθεντικό κράνος του Fernando Alonso.
   

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης