Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 

Περιγράφεται ως ένα γνήσιο σπορ αυτοκίνητο, ένα τετράτροχο που συνδυάζει 50 χρόνια πάθους και κληρονομιάς με τη σύγχρονη τεχνολογία, αντιπροσωπεύοντας το πνεύμα της ιαπωνικής φίρμας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εμβληματική σειρά Ζ επιστρέφει με κάθε επισημότητα. Το Ζ Proto έκανε πρεμιέρα ως πρωτότυπο, με την έκδοση παραγωγής η οποία αναμένεται το 2021 να βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο concept που βλέπουμε στις φωτογραφίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αισθητικά, το sportcar υιοθετεί στοιχεία από τα θρυλικά σπορ coupe Datsun 240Z και 300ZX. Το έντονο κίτρινο χρώμα προέρχεται από το αρχικό μοντέλο. Ο σχεδιασμός του είναι προκλητικός και έντονος, προβάλλοντας τα ρετρό στοιχεία με τα φουτουριστικά χαρακτηριστικά. 

Το Z Proto πατά σε ζάντες 19 ιντσών, οι διαστάσεις του αμαξώματος (4,38μ. μήκος, 18,5μ. πλάτος και 1,31μ. ύψος) είναι ελαφρώς μεγαλύτερες σε σχέση με το προηγούμενο 370Ζ.

Το εσωτερικό είναι απλό και σύγχρονο. Τα κυκλικά όργανα στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας προσδίδουν έναν vintage αέρα, ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών προβάλλει όλες τις πληροφορίες στον οδηγό.

Οι επιφάνειες καλύπτονται από δέρμα, τα sport καθίσματα με τις κίτρινες ραφές, εκτός από υψηλή αισθητική, προσφέρουν άριστη στήριξη στο σώμα. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων ενσωματώνει πληθώρα ενδείξεων και το τιμόνι φέρει διαισθητικούς διακόπτες.

Για την κίνηση φροντίζει ένας V6 twin turbo κινητήρας με άγνωστη μέχρι στιγμής χωρητικότητα και απόδοση. Λογικά πρόκειται για το τρίλιτρο μοτέρ των 400 ίππων που φοράει το Infiniti Q60. Συνδυάζεται με εξάρι μηχανικό κιβώτιο και η κίνηση περνά στους πίσω τροχούς.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης