Προς ενοικίαση το Toyota i-road

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014, 09:07
Προς ενοικίαση το Toyota i-road

Το μικρό ηλεκτροκίνητο τρίκυκλο της ιαπωνικής μάρκας είναι έτοιμο να κάνει την εμφάνισή του στην Ευρώπη, με τις δοκιμές να ξεκινούν την 1η Οκτωβρίου από τη Γκρενόμπλ της Γαλλίας.

Τα πρώτα i-road και COMS (με τέσσερις τροχούς) θα είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση στη γαλλική πόλη, μέσω του πιλοτικού προγράμματος Cité lib by Ha:Mo. Οι κάτοικοι και τουρίστες της Γκρενόμπλ, μπορούν να κατεβάσουν μια εφαρμογή στο smartphone και να νοικιάσουν τα οχήματα, επιλέγοντας οι ίδιοι το σημείο παραλαβής.

Μετά το πέρας της προκαθορισμένης ώρα, πρέπει να τα παρκάρουν όπου υπάρχει σταθμός ανεφοδιασμού, ώστε να φορτιστούν και να τα παραλάβουν οι επόμενοι. Συνολικά στη Γκρενόμπλ έχουν δημιουργηθεί 27 σταθμοί ανεφοδιασμού, με θέσεις για 4 ή 6 οχήματα.

Το i-road έχει δύο θέσεις (εμπρός-πίσω), συνδυάζοντας στοιχεία από αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα. Διαθέτει αισθητήρες και συστήματα που ελέγχουν κάθε κίνηση, αποτρέποντας το ενδεχόμενο ανατροπής, έχει αυτονομία 50 χιλιομέτρων, μέγιστη ταχύτητα 60 χλμ./ώρα. στην Ιαπωνία και 45 χλμ./ώρα. στην Ευρώπη.
  

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος
   

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014, 09:07