Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Porsche είχε ανακοινώσει πως θα επενδύσει το ποσό των 700 εκατομμυρίων και θα προσλάβει ένα πολύ μεγάλο αριθμό εργαζομένων, για την ανάπτυξη και κατασκευή του Mission E, του πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου sport sedan μοντέλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με νέα ενημέρωση της γερμανικής φίρμας, συνολικά θα προσληφθούν 1.400 εξειδικευμένοι μηχανικοί. Σχεδόν όλοι θα απασχοληθούν στο εργοστάσιο του Zuffenhausen, στη Στουτγάρδη, εκεί όπου θα λάβει σάρκα και οστά το εντυπωσιακό hypercar της εταιρείας. Η Porsche έχει ξεκινήσει ήδη της διαδικασίες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων, τις βελτιώσεις στο κέντρο δοκιμών του Weissach, αλλά και στο κέντρο παραγωγής κινητήρων.

Το Mission E αποτελεί το επόμενο μεγάλο στοίχημα της Porsche. Φέρει την κωδική ονομασία J1 πατά πάνω σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα, επικεφαλής του προγράμματος εξέλιξης είναι ο Stefan Weckbach και το λανσάρισμά του υπολογίζεται το 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τετράθυρο και τετραθέσιο μοντέλο θα διακρίνεται για τη φουτουριστική σχεδίαση, τις προηγμένες τεχνολογίες και τις υψηλές επιδόσεις. Χάρη στο επαναστατικό σύστημα κίνησης και τις νέες μπαταρίες ιόντων-λιθίου, η αυτονομία θα ξεπερνά τα 530 χιλιόμετρα με μια πλήρη φόρτιση. Με το σύστημα Porsche Turbo Charging θα μπορεί να φορτίζει σε ποσοστό 80% σε μόλις 15 λεπτά, με την αυτονομία να είναι στα 400 χιλιόμετρα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος
    

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης