Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι αρμόδιες υπηρεσίες απαιτούν από όλες τις βιομηχανίες πλήρη εφαρμογή των νόμων και διαφάνεια σε ότι αφορά τις ρυθμίσεις. Οποιαδήποτε παρέκκλιση τιμωρείται αυστηρά, με τα πρόστιμα να είναι υπέρογκα.

Πρόσφατα, ο Εθνικός Οργανισμός Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NHTSA), επέβαλε πρόστιμo ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων στη BMW για παραβίαση των κανόνων ασφάλειας. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία καθυστέρησε να ανακαλέσει τα MINI Cooper παραγωγής 2014-15 και δεν συμμορφώθηκε άμεσα με τις εντολές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η NHTSA δεν διαπραγματεύεται κανένα θέμα που αφορά την οδική ασφάλεια και ειδικά ό,τι αφορά τις ανακλήσεις. Η BMW έπρεπε να είχε ανακαλέσει εδώ και πολύ καιρό 30.456 μονάδες του νέου MINI, ώστε να διορθώσει τα όποια προβλήματα προέκυψαν στα crash test. Δυστυχώς γι΄αυτή δεν το έκανε και έτσι τιμωρήθηκε με βαρύ χρηματικό πρόστιμο 20 εκατ. δολαρίων. Αν δεν συμμορφωθεί άμεσα και συνεχίσει να παραβιάζει τους νόμους – όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός – θα φάει άλλα 20 εκατ. δολάρια.  

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, η BMW κινητοποιήθηκε άμεσα, αναφέροντας σε σχετική ανακοίνωση πως δεσμεύεται να συνεργαστεί πλήρως με τον Εθνικό Οργανισμό Εθνικής Ασφάλειας και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη βελτίωση των μοντέλων MINI.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης