Έπειτα από 18 χρόνια, η αμερικανική εταιρεία έφτασε για πρώτη φορά στο No1 της αγοράς, σε ότι αφορά τις πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη, το πρώτο τρίμηνο του έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου οι πωλήσεις των Ford CV αυξήθηκαν κατά 42,4%, φθάνοντας τις 70.646 μονάδες, με το μερίδιο αγοράς να εκτοξεύεται στο 13,3%, το οποίο είναι και το καλύτερο των δύο τελευταίων δεκαετιών. Η επιτυχία αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στο Transit Custom van, αλλά και στο Ranger pickup το οποίο έκλεισε το πρώτο τρίμηνο στην πρώτη θέση της κατηγορίας με 6.578 μονάδες. 

Η Ford κατέγραψε επίσης το καλύτερο πρώτο τρίμηνο για πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων από το 2012, με 264.440 μονάδες μέχρι τώρα και αύξηση 6,5%. Συνολικά η εταιρεία πούλησε 335.100 οχήματα στις 20 παραδοσιακές Ευρωπαϊκές αγορές, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στο σύνολο των αυτοκινητοβιομηχανιών, με μερίδιο αγοράς 8,2%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

No1 αγορά για την Ford παρέμεινε η Μεγάλη Βρετανία, με τις πωλήσεις τον Μάρτιο να φτάνουν τα 80.000 οχήματα. Για όσους δεν κατάλαβαν, μιλάμε μόνο για μοντέλα της Ford και για ένα μόνο μήνα. Στη συγκεκριμένη χώρα η πρωτοκαθεδρία της φίρμας παραμένει αδιαφιλονίκητη, με μερίδιο συνολικών πωλήσεων 14,2%, 4,3 ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από τον πλησιέστερο αντίπαλο.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης