Κάθε χρόνο, κατά την περίοδο του καλοκαιριού, δεκάδες αγγελούδια σε όλο τον κόσμο βρίσκουν τραγικό θάνατο λόγω ανευθυνότητας των γονιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γονείς ξεχνούν τα παιδιά μέσα στο αυτοκίνητο, η ώρα περνά, η θερμοκρασία στην καμπίνα ανεβαίνει και αυτά ξεψυχούν από θερμοπληξία. Προκειμένου να δώσει ένα τέλος σε αυτή την τραγωδία, η Hyundai ανέπτυξε ένα πρωτοποριακό σύστημα.

Ονομάζεται «Rear Seat Alert» και σκοπός του είναι να προειδοποιεί τους γονείς ώστε να μην ξεχνούν τα παιδιά στο πίσω κάθισμα. Το σύστημα ανιχνεύει μέσω ειδικών αισθητήρων οποιαδήποτε κίνηση και υπενθυμίζει στον οδηγό να ελέγξει αν βρίσκεται κάποιος πίσω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για παράδειγμα, μόλις σβήσει τον κινητήρα και ανοίξει την πόρτα, τον ειδοποιεί να κοιτάξει στο πίσω κάθισμα. Αν απομακρυνθεί από το όχημα, τότε αναβοσβήνει τα φώτα, ενεργοποιεί την κόρνα και του στέλνει μήνυμα στο κινητό προκειμένου να επιστρέψει και να ελέξγει τι συμβαίνει στο εσωτερικό.

To «Rear Occupant Alert» θα είναι διαθέσιμο σε κάποια μοντέλα από την επόμενη χρονιά, ενώ το 2019 θα έχει ενσωματωθεί σε όλα τα αυτοκίνητα της Hyundai.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης