Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το πρώτο τετράθυρο αυτοκίνητο στην 75ετή ιστορία της Ferrari είναι γεγονός. Η Purosangue παρουσιάστηκε μετά από αρκετά teasers, αποτελώντας κάτι το διαφορετικό και πρωτόγνωρο στην ιστορία της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οικογενειακή Ferrari
Το πρώτο SUV της Ferrari έχει έρθει με άκρως πρακτικό χαρακτήρα, καθώς διαθέτει τέσσερις πόρτες, οικογενειακό χώρο αποσκευών στα 473λτ. αλλά και απόσταση από το έδαφος που φτάνει τα 183χλστ. Η ομορφιά της δεδομένη, καθώς οι γραμμές που έχουν ακολουθηθεί στο αμάξωμα μήκους 4.973χλστ. είναι coupe, μοντέρνες και ξεχωριστές, την ώρα που οι πίσω πόρτες, ανοίγουν αντίθετα από τη συνηθισμένη φορά. Παράλληλα οι μπροστινοί τροχοί είναι 22 ιντσών, ενώ οι πίσω 23, όσο η τετράδα των απολήξεων της εξάτμισης αποδεικνύει πως το μοντέλο δεν αστειεύεται σε επιδόσεις.

Με V12 κινητήρα και 727 ίππους
Η Ferrari Purosangue έρχεται να τα βάλει με τα υπόλοιπα SUV μεγαθήρια της αγοράς, όπως Aston Martin DBX, Lamborghini Urus Performante, Bentley Bentagya, έχοντας ως μεγάλο όπλο, τον V12 κινητήρα της. Ένα θηριώδες μοτέρ 6.5 λτ. το οποίο αποδίδει 725 ίππους και 716 Nm ροπής, την ώρα που μπορεί να πετύχει τελική στα 310χλμ./ώρα. Φυσικά συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων το οποίο είναι τοποθετημένο στο πίσω μέρος, χαρίζοντας στο σύνολο κατανομή βάρους 49:51 εμπρός και πίσω.

Χωρίς μεγάλη κεντρική οθόνη στο εσωτερικό
Η Ferrari είχε ανακοινώσει προ πολλού, πως η Purosangue θα είναι κάτι που θα ξεχωρίζει από ολόκληρη την υπόλοιπη αυτοκινητοβιομηχανία και τελικά δεν έλεγε ψέματα. Κόντρα σε όλους, το νέο της SUV λέει όχι στην τοποθέτηση κεντρικής οθόνης για το σύστημα ψυχαγωγίας. Αντιθέτως, οδηγός και συνοδηγός έχουν ο καθένας τη δική του προσωπική οθόνη, με τον οδηγό να τη διαχειρίζεται από δεκάδες μπουτόν που υπάρχουν στο τιμόνι. Ταυτόχρονα και τα δύο πίσω καθίσματα είναι ξεχωριστά με τον κάθε επιβάτη να διαθέτει τα δικά του χειριστήρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τιμή της Ferrari Purosangue αναμένεται κοντά στα 400.000 ευρώ.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης